En trasig vattenledning har lett till översvämningar på Årstabergsvägen. Södergående trafik är begränsad i nuläget. Foto: Per Brandt

Långa bilköer efter vattenläcka i Söderort

En trasig vattenledning ställer till problem för både bilister och hushåll kring Årstabergsvägen.

  • Publicerad 10:32, 1 feb 2018

En trasig vattenledning i Årsta har lett till översvämning och stora trafikköer på Årstabergsvägen. Årstabergsvägen är avstängd efter Upplagsvägen i riktning mot Åbyrondellen.

En person på plats säger att det börjar bli långa bilköer mot Midsommarkransen till. Polis är på plats för att dirigera om trafiken.

Boende i området har i skrivande stund inget vatten i kranen och Stockholm Vatten och Avfall skriver på sin hemsida att det går att hämta vatten på Sjöviksvägen 51. Skadan förväntas vara reparerad senare under dagen.

När vattnet väl släpps på bör man låta det rinna en stund, då det kan vara missfärgat.

Hushållen som saknar vatten

Här är gatorna som berörs:

Ekfatsgatan, Årgångsgatan, Sjövikskajen, Fredborgsgatan, Sjöviksbacken, Sturehillsvägen, Hildebergsvägen, Årsta Skogsväg och Årsta Skolgränd.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.