Foto: Mostphotos

Långa väntetider för att förnya pass – "var ute i god tid".

Nästa lediga tid i Enköping för att förnya sitt pass är i slutet av april. – Det är bra att vara ute i god tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.

  • Publicerad 10:31, 23 feb 2018

Polisen i Enköping ser stora vinster med att det sedan den 15 januari i år krävs tidsbokning för att ansöka om-, eller förnya sitt pass.

– För polisens del är det jättebra. Det blir mer jämnt utspritt under året. Innan tidsbokningen infördes kunde det vara långa köer innan vi hade öppnat, och många blev irriterade för att de stått och köat men ändå inte fått någon tid, säger Johan Sedin på Enköpingspolisen.

Men väntetiderna för att förnya sitt pass är långa. i skrivande stund (den 23 februari) är nästa bokningsbara tid i Enköping den 23 april, enligt polisens hemsida.

– Det kräver lite framförhållning. Historiskt har vi alltid haft högsäsong just under våren. Så det är bra att vara ute i god tid, säger Sedin.

Kan finnas snabbfil

Men om man behöver förnya sitt pass innan i slutet av april så finns det andra vägar att gå.

– Om det är fullt, gå in och titta på hemsidan med jämna mellanrum. Det dyker upp återbudstider. Samtidigt får man söka pass var man vill i Sverige. Så det går att söka sig till anda polisstationer, i till exempel Västerås eller Uppsala. Och även om man säker pass på en annan station så kan man välja att hämta ut sitt pass hos oss, om man säger till om det när man gör ansökan, säger Johan Sedin.

Från och med att ansökan är gjord och godkänd tar det fem arbetsdagar för passet att tillverkas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här tas första spadtaget på familjebadet

Nyheter På måndagen drog byggandet av det nya familjebadet på Korsängsfältet officiellt igång. Badet ska öppna dörrarna för allmänheten vintern 2020/2021.måndag 18/6 11:33