Långcyklande fotbollskille skrev roman om sina resor

Enköpingssonen Anders Königsson, tillika författaren av boken "Jag är fan inte inskränkt!" besökte nyligen Gestbloms bokhandel i Enköping för en författarsignering.

  • Publicerad 14:03, 19 dec 2018

Anders Königsson, född 1978, är uppväxt i Enköping, men bor nu i Stockholm sedan 2001. Han trivs allra bäst på resande fot och gjorde sin första stora resa 1999 då han och en kamrat cyklade från Enköping till Jotunheimen i Norge, tur och retur. Det innebar en sträcka på ungefär 100 mil enkel väg. Under resan besteg de Nordens två högsta berg, Galdhöpiggen och Glittertind.

– Det tog drygt en vecka, säger Anders Königsson.

Anders Königsson har även gjort långa cykelresor bland annat genom Baltikum, Frankrike och Nya Zeeland.

Han har även rest mycket med flyg och totalt varit i mer än sextio länder. Från många av dem har han gjort reportage, inslag och artiklar för Sveriges Radio samt för olika resemagasin och tidningar. Anders har även arbetat som sportjournalist på Sveriges Radio.

Den egenutgivna debutromanen "Jag är fan inte inskränkt!" handlar om en man som gör en långresa till Indonesien, Australien och Nya Zeeland. En resa som föder återblickar till hans liv som fotbollsspelare, till hans kraschade relation med den stora kärleken och till fotbollen. Huvudpersonen i boken har många likheter med Anders Königsson, vad som är sant och inte i boken får läsaren själv avgöra.

– Det är delvis fiktion och delvis sådant man själv varit med om, säger han.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Stölder i skolan

Nyheter Fyra skåp bröts upp på Westerlundska Gymnasiet på måndagen. Gods stals ur elevers skåp.tisdag 22/1 10:57

Väskrånare igenkända – två av tre fast

Nyheter Tre unga rånade en man på hans ryggsäck i torsdags. De fastnade dock på film och kunde identifieras.måndag 21/1 10:09