Långcyklande fotbollskille skrev roman om sina resor

Enköpingssonen Anders Königsson, tillika författaren av boken "Jag är fan inte inskränkt!" besökte nyligen Gestbloms bokhandel i Enköping för en författarsignering.

  • Publicerad 14:03, 19 dec 2018

Anders Königsson, född 1978, är uppväxt i Enköping, men bor nu i Stockholm sedan 2001. Han trivs allra bäst på resande fot och gjorde sin första stora resa 1999 då han och en kamrat cyklade från Enköping till Jotunheimen i Norge, tur och retur. Det innebar en sträcka på ungefär 100 mil enkel väg. Under resan besteg de Nordens två högsta berg, Galdhöpiggen och Glittertind.

– Det tog drygt en vecka, säger Anders Königsson.

Anders Königsson har även gjort långa cykelresor bland annat genom Baltikum, Frankrike och Nya Zeeland.

Han har även rest mycket med flyg och totalt varit i mer än sextio länder. Från många av dem har han gjort reportage, inslag och artiklar för Sveriges Radio samt för olika resemagasin och tidningar. Anders har även arbetat som sportjournalist på Sveriges Radio.

Den egenutgivna debutromanen "Jag är fan inte inskränkt!" handlar om en man som gör en långresa till Indonesien, Australien och Nya Zeeland. En resa som föder återblickar till hans liv som fotbollsspelare, till hans kraschade relation med den stora kärleken och till fotbollen. Huvudpersonen i boken har många likheter med Anders Königsson, vad som är sant och inte i boken får läsaren själv avgöra.

– Det är delvis fiktion och delvis sådant man själv varit med om, säger han.

Mordryktet stämmer inte

Nyheter Mordryktet som spridit sig i Enköping det senaste dagarna dementeras nu av polisen. – Ryktet stämmer inte, säger Rickeborn på Enköpingspolisen.onsdag 19/6 10:12