Mål. Löparna hoppas kunna gå in i mål i anslutning till slottsparken. Foto: Daniel Cannervik

Långlöpare går i mål på Lovön

Stafettlöpning i 36 timmar runt hela Mälaren. Låter det lockande? Nästa år går loppet i mål vid Drottningholm.

  • Publicerad 11:59, 4 jul 2018

Vi försökte hitta den vackraste, coolaste sträckan att springa här i Stockholmsområdet där man får ihop 30 mil.

Anmälningarna öppnar i augusti men först i juni nästa år kommer det amerikanska stafettloppet, Reebok Ragnar Relays gå av stapeln.

– Vi försökte hitta den vackraste, coolaste sträckan att springa här i Stockholmsområdet där man får ihop 30 mil. Och då tyckte vi att start vid Gripsholms slott, runt Mälaren, mål vid Drottningholm, bättre än så blir det inte i juni i Sverige, säger David Fridell, marknadschef för Marathongruppen som organiserar loppet.

De 30 milen springs över ett och ett halvt dygn och delas på de tio personerna i varje lag. Det blir alltså runt tre mil som varje deltagare ska springa, uppdelat på tre etapper var.

För de som vill spetsa till extremiteten finns möjligheten att springa de 30 milen på fempersonerslag, men det är ett folkligt lopp tycker David Fridell.

– Visst behöver du vara tränad och tycka om att springa och du får en känsla av att du gör någonting extremt, men det är ändå tillgängligt för rätt så många, säger han.

Loppet brukar locka halvmaratonlöpare som vill ha en lite större utmaning, men som inte är redo för ett fullt maratonlopp, menar han.

– Och framförallt att man vill göra det socialt tillsammans med vänner, det är en viktig del, säger han.

Löparna kommer gå i mål vid Drottningholms slott. Exakta platsen är ännu inte spikad, men klart är dock att det kommer bli en del attraktioner runt målgången. I planerna ligger att det ska finnas möjligheter till matförsäljning och band som spelar.

Intresseanmälan för loppet kan lämnas redan nu.

– Vi räknar med ungefär 200 lag, det vill säga 2 000 löpare totalt, säger David Fridell.

Marathongruppen är en ideell organisation bildad av friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK. Utöver Stockholm Marathon arrangerar organisationen bland annat Tjejmilen och Vårruset.

Andra lokala lopp

Magnus Ladulåsloppet

VAR: Start och målgång vid Adelsövallen.

NÄR: 7 juli 2018.

DISTANS: 1 mil.

Run of hope

VAR: Ekebyhovsparken.

NÄR: 8 september 2018.

DISTANS: 3,5 kilometer.

Tuvaloppet

VAR: Träkvistavallen.

NÄR: 2 september 2018.

DISTANS: 400 meter.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Blandning ska öka rörelseglädjen

Nyheter Mer fokus på rörelse och mångsidig träning. Det vill Ekerö IK nå med en ny satsning för barn. I april hoppas de vara igång med ett nytt träningsupplägg.måndag 12/11 8:55

KRÖNIKA: Återkomsten blev inte alls som jag planerat

Krönika Planen var solklar på förhand. En veckas ljuvlig höstsemester på Teneriffa tillsammans med sambon och hennes familj. Sedan skulle jag sätta mig på ett tidigt morgontåg till Stockholm full med energi...måndag 12/11 8:55

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter