Golfkompisar. Margareta Herrman från Abrahamsberg och Stephan Fjärem från Viksjö gör sig redo för en runda. Foto: Evelina Hertz

Langos och långa bollar på greenen i Lövsta

Socialt, bra träning frisk luft. Det är det bästa med golf, enligt Margareta Herrman och Stephan Fjärem som vi träffar på Hässelby golfklubb.

  • Publicerad 10:33, 6 jul 2018

Den molniga och något blåsiga morgonen till trots är det flera som är på väg ut för att "slå några bollar" på Hässelby golfklubb. Två av dem är Margareta Herrman från Abrahamsberg och Stephan Fjärmen från Viksjö. De är golfkompisar och brukar spela tillsammans en gång i veckan.

– Vi träffades för ett år sedan ute på Bromma golfklubb när vi gick fram till samma boll. Det är väldigt socialt, jag har träffat flera vänner genom golfen, säger Margareta Herrman.

Förutom det sociala är golf bra för koncentrationen, man får frisk luft och har roligt, menar de.

– Vi är båda pensionärer och har gott om tid. Det är ett bra sätt att komma och ut röra på sig, säger Stephan Fjärem.

Ny bana varje vecka

De har båda ett medlemskap som man betalar årsvis och då får tillgång till ett 20-tal golfklubbar i Stockholmsområdet. Man får spela hur mycket man vill måndag till fredag.

– Vi testar en ny bana varje vecka, det är första gången för mig här i Hässelby, säger Margareta.

Förutom själva golfandet är maten också en del av upplevelsen, tycker de.

– Vissa ställen har en kiosk med mackor, andra har riktig mat. Här finns en "korvmoj plus", säger Stephan.

Langosproffs. Ramona Melker och Mara Farhan jobbar i Hässelby golf grill. Foto: Sofia White

Ramona Melker har jobbat I Hässelby golfs grill i sju år. Till sin hjälp har hon i år sommarjobbaren Mara Farhan. Ramona berättar att hon lagar langos här från mars till oktober. Resten av året åker hon runt i hela Sverige och säljer langos.

– Det är lugnt och fridfullt. Hit hittar golfare, men också besökare från kolonilotterna och ungdomar, säger Ramona.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya regler ska få skolföräldrar att uppföra sig

Nyheter Skolborgarrådet: "Föräldrar måste förstå att det finns gränser för deras engagemang" Problemet med föräldrar som ställer orimliga krav på sitt barns skola, hotar lärare och trakasserar skolpersonal blir allt vanligare. Nu ska staden ta fram ett dokument med regler som föräldrar måste...onsdag 14/11 20:00

Allt på deras gård har jämnats med marken

Nyheter Grannar om bygget på Årstafältet: "Som att bo i ett helvete" Träd, buskar och lekparker intill Årstafältet har jämnats med marken och hägnats in. Nu kräver Vallabor sänkt hyra för att de tvingas bo vid en byggarbetsplats.onsdag 14/11 16:38