GRATISKURS. Självförsvarsskolan kommer att erbjuda ett gratis kurstillfälle i Väsby nästa söndag. Foto: Självförsvarsskolan

Lär ut självförsvar i Väsby

Intresset för att utbildas i självförsvar har ökat explosionsartat den senaste veckan, särskilt bland tjejer. Föreningen Självförsvarsskolan har nu erbjudit sig att hålla gratis kurs i Väsby för dem som känner behov av det. Kommunen bistår med lokaler.

  • Publicerad 09:11, 13 aug 2015

– Man ska inte behöva kunna självförsvar; vi vill inte ha ett samhälle där man utsätts för brott. Ett långsiktigt trygghetsarbete är jätteviktigt. Men vi välkomnar alla initiativ för att skapa ett tryggare Väsby, och det är många som har efterfrågat utbildning i självförsvar, säger Maria Röstberg, chef för kultur och fritid på kommunen.

– Det är en oerhört tragisk händelse som har inträffat, och som har påverkat hela samhället. Vi säger ja till alla ideella krafter som vill hjälpa till och som är seriösa, säger fritidskoordinator Mats Grufman.

Ideella föreningen Självförsvarsskolan tog för några dagar sedan kontakt med kommunen och erbjöd sig att hålla i en gratis självförsvarskurs, om kommunen ordnar med lokal. Vilket de nu har gjort. Kursen äger rum nästa söndag, den 23 augusti, i Väsby skola. Det finns plats för 80 deltagare och det är ”först till kvarn” som gäller.

Vad händer om fler än 80 vill gå kursen?

– Blir det en anstormning av intresserade får vi ta en funderare inför framtiden. Från kommunens sida ska vi nu diskutera internt vad vi ska göra på kort och lång sikt för att öka tryggheten i Väsby, säger Mats Grufman.

MER Info om kursen

Kursinnehåll: Grundläggande kunskaper i effektivt självförsvar. Förslag på förebyggande trygghetstips i vardagen. Vad lagen säger att du får göra om du känner dig hotad. Möjlighet att ställa frågor om allt som har med personlig säkerhet att göra.

Tid: Söndag 23/8 kl. 09.30–13.00 eller 14.00–17.30

Plats: Väsbyskolans sporthall.

Anmälan: Mejla vasby@sjalvforsvarsskolan.nu och ange namn, ålder samt om för- eller eftermiddag passar bäst. Minderåriga måste anmälas av vårdnadshavare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler kvinnor än män i Väsby kommunfullmäktige

Nyheter "Betyder mycket för vilket samhälle vi skapar" Efter valet sitter det fler kvinnor än män i Väsby kommunfullmäktige. 26 av 51 ordinarie ledamöter, 51 procent, är kvinnor. Det är över riksgenomsnittet som ligger på 43 procent kvinnor och 57...fredag 19/10 13:08

Väsbybo döms för grovt rattfylleri

Nyheter En man i 50-årsåldern från Väsby döms för grovt rattfylleri till villkorlig dom med samhällstjänst. Mannen förklarar händelsen med att "han inte var sig själv på grund av sin hunds bortgång."fredag 19/10 10:45