Dömd. Mannen jobbade tidigare som lärare i Sundbyberg. Foto: Mostphotos

Lärare dömd för att ha tafsat på elever

En lärare – bosatt på Mälaröarna – gjorde vid flera tillfällen sexuella närmanden mot flickor i sin lågstadieklass. Nu döms han av Solna tingsrätt.

  • Publicerad 01:15, 12 apr 2019

Mannen, som är hemmahörande i Ekerö kommun, jobbade tidigare som lärare på en skola i Sundbyberg. Han undervisade barn från förskoleklass till årskurs tre.

I polisutredningen har både han själv och hans kollegor uppgett att han blev väldigt populär och nästan fick rockstjärnestatus bland eleverna. Han ska även ha bjudit hem dem, både till sin lägenhet i Sundbyberg och till Ekerö dit han senare flyttade.

Närmandena skedde under 2017 i samband med sagoläsning på skolan, då barnen fick turas om att sitta i mannens knä. Sex flickor har beskrivit hur deras lärare på ett sexuellt sätt vidrört dem innanför kläder och underkläder. Flickorna var nio år gamla vid händelserna.

Nekar till brott

Mannen har nekat till brott. Han medger att barnen suttit i hans knä och att han då av misstag kan ha vidrört dem, men utan sexuellt uppsåt. Dessutom, menar han, var han aldrig ensam med barnen på sagostunderna och att de påstådda närmandena därför inte har varit möjliga.

Tingsrätten bedömer dock flickornas berättelser som mycket trovärdiga och dömer mannen till villkorlig dom och samhällstjänst för sexuellt ofredande.

Den 37-årige Mälaröbon döms även att betala sammanlagt 56 000 kronor till de sex eleverna.

RFSU till anstalt – för att snacka sex

Nyheter Relationer, kroppen och sex. När RFSU kommer på anstaltsbesök är det några frågor som diskuteras. Nu har turen kommit till Färingsöanstalten.fredag 23/8 6:15