Infekterat. En manifestation ordnas till stöd för de lärare som har portats från Sjölins. Foto: Linda Gren

Lärare i stor protest mot friskola på Söder

Sen två gymnasieläsare portats från sina jobb på Sjölins på Södermalm och omplacerats har skolägaren Academedia kritiskerats starkt av elever och facket. Nu ordnas ett protestmöte vid skolan.

  • Publicerad 11:28, 11 jan 2018

Två lärare på Sjölins gymnasium på Södermalm har omplacerats till andra gymnasieskolor av ägaren friskolekoncernen Academedia. Lärarna stängdes först av och en av dem har hotats med avsked. Enligt facket saknas det helt grund för friskolekoncernen agerande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Lärarna själva upplever att de straffas för att de är öppet kritiska mot vinster i skolan. Det förnekas av Academedia.

Tyst manifestation

Academedia har fått stark kritik av elever på skolan och av fackförbundet Lärarnas Riksförbund i Stockholm som nu på lördag, den 13 januari mellan klockan 10.30-14, anordnar en manifestation till stöd för lärarna utanför gymnasiet som har öppet hus den här dagen.

– Vi uttrycker också vårt stöd för alla lärare i Sjölins på Södermalm som idag upplever att deras yttrandefrihet, såväl i sitt undervisningsuppdrag som privat, begränsas av arbetsgivaren, säger Britt-Marie Selin, vice ordförande i Lärarnas Riksförbund i Stockholm.

Samlingsplats för manifestationen är Högbergsgatan 20.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.