KORRIDORBRÅK. En lärare som försökte stoppa ett bråk blev istället själv nedslagen. (OBS. Genrebild) Foto: Mostphotos

Lärare nedslagen på gymnasieskola i Stockholm

Sex elever började slåss på en gymnasieskola i Stockholm. Det hela slutade med att en lärare, som försökte stoppa bråket, slogs till marken och fick nackskador.

  • Publicerad 12:24, 26 apr 2019

Det var vid 14-tiden, fredagen före påsklovet, som det utbröt ett slagsmål mellan sex kvinnliga elever på Fryshusets gymnasium. Bland annat blev en tjej slagen i bakhuvudet medan andra fick klösmärken, slag i ansiktet och hår avslitet från huvudet.

När en lärare försökte gå emellan och stoppa bråket slogs läraren till golvet och skadade nacken.

– Det var riktigt stökigt. Vi fick alla hjälpas åt och vi lyckades till slut avstyra slagsmålet, säger Carin Wäppling, en av tre programrektorer på gymnasiet.

Skola på Södermalm stäms för diskriminering

Händelsen har anmälts, bland annat till Arbetsmiljöverket, och samtliga vårdnadshavare har kontaktats. Läraren som skadade nacken blev chockad av händelsen och uppsökte sjukhus, men är nu tillbaka i tjänst och ska enligt uppgift må bra.

– Vi har gjort precis allt vi kan göra vid sådana här händelser. Nu ska vi se till att följa upp det här med alla berörda, säger Carin Wäppling.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt henne är eleverna som bråkade vanligtvis ”riktiga mönsterelever”. Men det är inte ovanligt att det blir bråk mellan elever strax innan en längre ledighet.

– Ungdomarna blir lite uppspelta innan lov och kan hamna i situationer man egentligen inte planerat.

Vet ni varför bråket började?

– Irritation, som vi vuxna inte har vetat om, har funnits mellan de här tjejerna. Ibland behövs det inte så mycket för att en liten småsak ska trappas upp, säger Carin Wäppling.

Samtliga elever som slogs deltar som vanligt i undervisningen. Skolledningen fortsätter att följa ärendet för att se till att alla mår bra och ingen far illa.