Nöjd. Fredrik Leandersson håller i sin kreativa skapelse Foto: Madeleine Jangard

Läraren gjorde verklighet av sin dröm

Fredrik Leandersson delade en dröm med stora delar av svenska folket. Nu har han gjort verklighet av sin. Enköpingsläraren har skrivit en bok.

  • Publicerad 11:34, 19 dec 2017

– Kul att det äntligen har blivit verklighet av det. Det har legat på min att göra-innan-jag-dör-listai tio år. De försök jag har gjort tidigare har blivit för komplicerade och väl storslagna så det har inte gått att knyta ihop säcken, säger Fredrik Leandersson.

Var tredje svensk drömmer om att bli författare så Fredrik Leandersson är inte ensam direkt. Till vardags är han lärare på Robinson vårfru. Tiden är knapp till att sitta och knåpa på författarkammaren. Därför var han tvungen att hitta en historia som kunde hålla hela vägen. I "Draken på blå linjen" lyckades han. Den handlar om Vätten Arttu Saajola som jobbar som platschef på blå linjen, tunnelbanan i Stockholm. En dag visar det sig att en drake slagit sig ner vid Västra Skogens hållplats.

– Någon som läste kallade det feel good-fantasy komedi. En författare som hette Terry Pratchet, skrev många böcker i samma anda, säger Fredrik.

Förutom svårigheterna att skriva en bok ställs aspirerande författare inför det faktum att oerhört få obeställda manus plockas upp av de stora förlagen. Fredrik prövade att gå den vägen

– De har inte sett en tillräckligt stor kommersiell potential i boken. Genren är kanske lite för smal. I alla fall vad de tror.

Därför ger han ut den själv.

– Nu blir det marknadsföring som man får pröva på. Jag försöker mest sälja böckerna på egen hand. Man ligger ute med en del kostnader, men jag gör inte det här för pengar utan för att det är roligt att nå med sin produkt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19