Utryckning. Både polisbilar och helikopter ryckte ut till Vallentuna under eftermiddagen. Bilden är en arkivbild. Foto: Håkan Kjellgren

Larm om misshandel i Vallentuna – en gripen

På onsdagseftermiddagen ska en person ha misshandlats i trakten runt Vallentuna centrum. En kniv ska vara inblandad, och efter en polisjakt kunde en person gripas.

  • Publicerad 15:27, 13 feb 2019

Klockan 14.16 kom ett larm till polisen om en misshandel i närheten av Vallentuna centrum. Exakt var går inte polisen ut med. En person ska vara skadad efter händelsen och förd till sjukhus. Flera polisbilar kom till platsen och helikopter sökte i området.

– Det rör sig om någon form av misshandel, det är de initiala uppgifterna, säger Per Fahlström på polisens ledningscentral.

Enligt polisen ska de initiala uppgifterna vara att en kniv använts i samband med misshandeln, och en jakt på gärningsmannen påbörjades.

– Man jagade gärningsmannen på olika gator runt centrum, säger Per Fahlström.

Efter ett tag kunde en person gripas, misstänkt för misshandeln.

På polisens hemsida skriver man: "Gärningsmannen kunde gripas av polis i området efter bra hjälp från allmänheten som visade polisen var gärningsmannen sprang."

Ska vara i 30-årsåldern

Både gärningsmannen och personen som skadades ska vara i 30-årsåldern.

– Jag har inga uppgifter om skadeläget, säger Per Fahlström.

Brottsrubriceringen är i nuläget mordförsök alternativt grovt misshandel.

I samband med händelsen Rosendalsskolan gick ut med information till föräldrarna om att en pågående polisinsats skedde kring skolan, men att det inte hade något med skolan att göra.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58