Farlig plats. Lars Lindkvist, som bor på Uggleberget en bit in på Gamla Ekerövägen, har vid två tillfällen de senaste månaderna varit nära att krocka med cyklister. Foto: Daniel Cannervik

Larmade om livsfarlig korsning – nu ska den ses över

Ett bullerplank vid Gamla Ekerövägen är en livsfara för cyklister. Det menar Lars Lindkvist som varit nära att smälla med cyklister flera gånger. Efter att Mälarö Tidning kontaktat kommunen om Lars ärende ska platsen nu ses över.

  • Publicerad 14:56, 26 okt 2018

Vi kan kolla om det finns några enklare åtgärder för att förbättra läget.

Den som kör bil ut på Ekerövägen från Gamla Ekerövägen måste vara extra uppmärksam. Detsamma gäller cyklisten som ska korsa Gamla Ekerövägen från centrumhållet.

Cykelvägen skyms av ett bullerplank som går nästan ända ut i körbanan.

Lars Lindkvist, som bor på Uggleberget en bit in på Gamla Ekerövägen, har vid två tillfällen de senaste månaderna blivit ordentligt uppskrämd – och fått tydliga bevis för hur farlig platsen kan vara.

– Den ena gången hade jag en smart bil som bromsade åt mig tack och lov. Den andra gången var det en cyklist som nästan lade sig ner på asfalten för att klara ut situationen, säger han.

”Ingen chans att hinna”

Den ena incidenten skedde i början av sommaren. Den andra för ungefär en månad sedan.

– Det spelar ingen roll om du håller 30 kilometer i timmen. Som bilist har du ingen chans att hinna se en cyklist. Det är en uppenbar fara.

Som egenföretagare jobbar han mycket hemma, men han kör med bilen i korsningen flera gånger i veckan.

– Det är verkligen bara en tidsfråga innan någon blir påkörd, säger han.

Redan efter den första händelsen kontaktade Lars Lindkvist kommunen om faran med platsen. Men han blev inte särskilt nöjd med responsen.

– Jag har försökt få kommunen att sätta upp en spegel på andra sidan Ekerövägen, det borde vara väldigt lätt att åtgärda, säger han.

Vände sig till tidningen

Efter den andra händelsen vände sig Lars Lindkvist till Mälarö Tidning, som tidigare i veckan försökte komma i kontakt med ansvarig tjänsteman på Ekerö kommun för att se om något skulle kunna göras. Redan senare samma dag blev Lars Lindkvist kontaktad av kommunen.

– Det ringde en kille från kommunen och ville träffa mig för att titta på platsen och se vad man kan göra. Han föreslog att sätta upp ett plexiglas i stället för bullerplanket. Då blir man ju tacksam som kommunmedborgare, säger Lars Lindkvist.

Men kommunens trafikplanerare Pepijn Klaassen känner inte till att någon åtgärd planeras och tycker att sikten är ganska bra på platsen.

– Problemet är snarare att utformningen av gång- och cykelvägen inte är helt tydlig.

– Vi kan kolla om det finns några enklare åtgärder för att förbättra läget. Det är dock väldigt tveksamt om det kommer att bli en spegel, säger Pepijn Klaassen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Skådespelar om VM-medaljer

Nyheter Skådespelandet tar en 16-årig Älvnäsbo till USA. Där ska Ludvig Karmalm tävla internationellt i sommar. – Jag är förväntansfull, säger han.måndag 25/3 9:05

KRÖNIKA: Nyheterna är som 2014 all over again

Krönika Ibland är det helt otroligt hur saker och ting bara går runt i cykler. När Mälarö Tidning startade för drygt fem år sedan kastades jag in i Mälaröarna. Min kunskap om öriket Ekerö låg väl ungefär på...måndag 25/3 1:15