Stina Svensson sysslar med flera sorters löpning. Bland annat Swimrun, där man springer och simmar mellan öar.

Läs vår nya bloggare Stina – en av Sveriges bästa ultralöpare

... Stina Svensson, ultralöpare och forskare, som nu har börjat blogga på StockholmDirekt.

  • Publicerad 12:00, 12 jan 2016

Vem är du?

– Jag är en som håller på och springer ganska mycket. Jag har hållit på med idrott hela mitt liv och nu håller jag på mycket med ultralöpning. Sen är jag forskare på ett medicinskt företag, ett inspirerande jobb med mycket resor.

Vad är ultralöpning för något?

– Alla lopp som är längre än ett maraton är ett ultralopp. Det är ganska nytt för mig. När jag började för inte så länge sedan så gick det väldigt bra, eftersom jag sprungit mycket. Så då blev jag uppfångad av Fredrikshofs Friidrottsförening på Östermalm.

– Jag testade att köra SM i somras och det gick bra, jag vann. Så då fick jag åka till VM och där kom jag sjua, och sedan dess har jag betecknat mig själv som ultralöpare.

LÄS ÄVEN: Ultralöparen Stina från Fredrikshof blev sjua i VM

Jag ser att du skrivit om en resa till Kenya där du löpte en del, blir det mycket löparresor?

– Det hoppas jag, för dels har jag en resa inplanerad till Marrakech för att springa maraton där. Vi får dock se om det blir någon marathon där eftersom jag skadade mig när jag var i Kenya. Men jag reser mycket i jobbet och för att få egentid så ägnar jag mig åt löpning.

Jag gissar att det blir mycket löpning i din blogg?

– Ja det blir diverse löparäventyr jag är ute på. Men även uppblandat med mycket annat. Det kommer säkert bli film- eller musiktips också eller om jag gör någon rolig resa, kanske i samband med löpning.

Och kanske lite spring från Stockholm?

– Jadå, med Fredrikshof så utgår vi från Östermalms IP, sen springer vi Edsviken runt, något varv runt Djurgården, kanske Kungsholmen eller Södermalm runt. Det är en blandad kompott.

Läs Stina Svenssons blogg här.