BENGT BERÄTTADE OM BRANDEN. Läsarna tycker att Bengt ska förlåtas efter brandbekännelsen. Foto: Privat

Läsarnas kärlek efter Bengts brandbekännelse: Du är förlåten!

Bengt Andreasén gick ut och erkände att han eldade upp en timmerstuga i Nackareservatet för 50 år sedan. Efter bekännelsen har många läsare kommenterat artikeln. Bengt blir rörd när han får höra vad folk skriver.

  • Publicerad 20:00, 13 nov 2019

Vad jobbigt att du burit på det så länge, du är förlåten

1970 eldade Bengt Andreasén, då tio år, upp en av stugorna som låg nära den så kallade "Hammarbystugan" i Nackareservatet. I veckan gick han ut och erkände sitt illdåd. Han och en kompis lekte med tändstickor och det hela slutade med att timmerstugan med halmtak brann ner till grunden.

Bengt, 59: Jag eldade upp stugan i Nackareservatet

Efter Bengts bekännelse har många läsare kommenterat artikeln.
"Jag kommer ihåg när det brann. Starkt av dig att berätta vad som hände, man har ju undrat om det var med flit eller ett pojktstreck."

"Verkligen tråkigt att det hände men ändå modigt av Bengt att berätta efter så många år."

"Bra gjort att gå ut och berätta. Ett ögonblicks verk att för evigt utplåna något som förbinder oss med historien och hembygd."

"Vi förlåter dig Bengt."

"Vad jobbigt att du burit på det så länge, du är förlåten" och "Bättre sent än aldrig. Bra gjort!" är några av kommentarerna.

– Oj. Det känns oerhört värmande att få ta del av kommentarerna. Det går rakt in i benmärgen, säger Bengt och fortsätter:

– Det hade varit dumt att gå i graven med en sådan sak. Nu känns det oerhört skönt att få den här biten av mig själv att ”lossna”. Kanske kan det här lära någon annan att berätta om man gjort något dumt.

En läsare är dock av en annan åsikt.

"Det är ingen poäng att erkänna nu. Det borde han ha gjort för 50 år sedan", skriver personen.

– Jag vet att jag förstörde för en hel golfklubb och hade kunnat starta världens skogsbrand. Men jag var bara tio år och var fullkomligt livrädd. Det är ju nu på äldre år som man vågar och kan lägga fram saker och ting på ett mer korrekt sätt. Som barn från ett alkoholiserat hem hade jag inte den tryggheten, avslutar Bengt.