Foto: Daniel Sjöberg

Lasse är ljuset i Skokloster

Tusentals lampor, en egenbyggd julbock och lampor i alla dess färger. Lasse Nyström är Håbos egen Clark Griswold.

  • Publicerad 12:45, 8 dec 2018

Det kom ett brev till redaktionen. ”Nu till advent lyser Lasse upp huset med massor av belysning och dekorationer”, konstaterade brevskrivaren och uppmanade till ett besök hemma hos Lasse och sambon Eva. Lasse tar emot på gårdsplanen och berättar att allt började när flytten gick till Skokloster och att det bara har växt och växt sedan dess.

– Man är väl lite inspirerad av ”Ett päron till farsa”, skrattar han.

Lasse tycks dock lyckas bättre än filmförebild, odödligt porträtterad av Chevy Chase en gång i tiden. Inga svåra olyckor trots att han klättrar upp på taket för att sätta upp sina renar.

– Hur många lampor det är? Ja, du. Det vet jag inte, men säkert 5 000. Kanske ännu fler. Skulle man räkna alla så skulle man väl bli tokig.

Grannarna gillar uppenbarligen när Lasse sätter igång sin ljusshow.

– Ja, det har varit väldigt mycket positiva reaktioner. Eva blir ju galen på mig, men mitt nästa projekt är att jag ska sätta upp två skivor på taket och så ska det stå ”God Helg” där, säger han och förklarar hur det ska gå till.

Och redan finns planer för vad som ska hända under 2019.

– Då har jag tänkt att jag ska ha en gran här och sedan ska jag svetsa ihop tre, fyra ”paket”, vita, med ett rött band.

Nu kan sjuornas idéer om Bro bli verklighet

Engagemang. Att medverka i sin framtid var viktigast. Broskolans sjuor har ägnat mycket tid och engagemang åt att rita upp ett tryggare och finare Bro centrum den här terminen – och deras förslag skulle kunna bli verklighet.lördag 15/6 13:00

Familjedag och storlopp på Bro Park

På söndag den 16 juni är det ”Super Sunday”, en av sommarens absoluta höjdpunkter på Bro Park. Lopp av hög kaliber kombineras med en familjedag.lördag 15/6 9:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt