Foto: Maria Svensson

Lastbil fastnade i tunnel i Täby

Ett körfält som leder ner i rondellen vid Täby centrum var avstängt på morgonen. Det efter att en lastbil kört in i en bro.

  • Publicerad 09:56, 28 nov 2018

Det var klockan 08:42 i morse som olyckan var framme. Då körde en lastbil ner i rondellen vid Täby Centrum, men fastnade i bron då den var för hög.

Polisen var på plats med en bil och spärrade av ett körfält som leder in i rondellen vid stora Marknadsvägen. Bilister som var på väg bort från centrum, längs Marknadsvägen, fick istället ta rondellen som ligger i markplan.

Ingen person skadades men det tog tid innan lastbilen kunde bärgas bort från körfältet.

– Det behövs en speciell bärgare för att ta bort bilen och de väntar på den nu, sa Per Fahlström på polisen vid 9.30-tiden.

Innan 11 bärgades lastbilen från platsen.

Enligt lokalpolisen i Täby är det inte vanligt att den här typen av olyckor händer.

– Nej, det är det inte. Jag vet faktiskt inte vad som skett. Han har väl inte läst skyltarna och sett att det är lägra än vad hans lastbil är, säger Jan Berlin, lokalpolis i Täby.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

M-toppen: "Det behövs en till ishall i Täby"

Nyheter "Det är viktigt att se över helheten" Flera isföreningar vittnar om för lite halltid i kommunen. De får medhåll av styrande politiker som vill se ett samarbete med föreningarna. "Som vi ser det saknas det en eller två ishallar i Täby",...måndag 17/12 17:00

Vallentuna klättrar i skolrankning

Nyheter (S) varnar för glädjebetyg Vallentuna går framåt i SKL:s skolrankning 2018, och klättrar 31 placeringar framåt jämfört med förra året. Samtidigt är lärartätheten fortsatt låg.måndag 17/12 15:30