Operatören på ledningscentralen såg till att det inlåsta barnet själv kunde låsa upp dörren. Foto: Mostphotos/Sacharias Källdén

Låste in sitt barnbarn i bilen av misstag

En kvinna som råkat låsa in sitt barnbarn i bilen på Södermalm idag blev så villrådig att hon ringde polisen. Men med hjälp av en särskilt pedagogisk telefonoperatör slutade dramatiken i en solskenshistoria.

  • Publicerad 15:47, 12 feb 2018

Det var vid 14-tiden i eftermiddags som en kvinna på Södermalm ringde till polisen med ett minst sagt knivigt problem. Hon hade låst in sitt sexåriga barnbarn i bilen av misstag – och missat att få med sig bilnyckeln ut.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Faran kunde dock avvärjas då operatören på andra sidan tråden kunde instruera kvinnan hur hon i sin tur skulle instruera sitt barnbarn att låsa upp från insidan – med lyckat resultat.

"Klockrent!" twittrade Södermalmspolisen om insatsen.

Hur det kommer sig att telefonoperatören hade bättre kommunikationsförmåga med barnet än kvinnan på plats förtäljer inte historien.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.