Expert. Kerstin Gerén arbetar som pr-bibliotekarie på Järfällas bibliotek och har många tips på bra böcker att läsa. Foto: Anna Rönnqvist/Emelie Lundqvist

Lästipset: Sex böcker med Järfällakoppling

Har du inte fått nog av bokläsningen under semestern? Här tipsar Kerstin Gerén, PR-bibliotekarie i Järfälla, om sju böcker med Järfällakoppling som går att låna på bibblan.

  • Publicerad 13:43, 3 aug 2020

”Låt mig ta din hand”

Skriven av Tove Alsterdal som är uppvuxen i Jakobsberg och skriver deckare. Boken utspelar sig i Jakobsbergs centrum, och finns både som e-bok att läsa och e-ljudbok att lyssna på.

Brutus Östling

Naturfotograf som har haft flera utställningar i konsthallen och hållit föredrag på Jakobsbergs bibliotek. Han har gått i skola i Jakobsberg och det finns flera böcker att låna på biblioteket, exempelvis ”Bevingat: magiska möten i fågelmarker”. Boken är lika intressant för dig som är fotointresserad som naturintresserad.

”Silvana”

En fotobok om och av rapparen och artisten Silvana Imam, uppvuxen i Jakobsberg.

Göran Sonnevi

Bor i Järfälla och har gett ut 19 böcker med dikter om politik, kärlek, natur och musik. En bok, ”Det osynliga motstyckets bok”, från 2019 finns även som e-bok.

Sarah Utas och Janina Kastevik

Bor i Järfälla, skriver böcker för barn och ungdomar. I serien ”Livat på Lingonvägen” möter du en vanlig familj mitt i vardagen. Böckerna är korta, enkla och roliga och passar dig som just har börjat läsa. De finns på svenska, arabiska och somali.

Simona Ahrnstedt

Bor i Järfälla och skriver romance, romaner om starka kvinnor med mycket romantik och erotik, både historiska och nutida. De finns som e-böcker och e-ljudböcker.

Extra: Häftet ”Järfällas naturpärlor”

En guide utgiven av Järfälla kommun med tips på 25 platser att besöka året om. Häftet finns att hämta på Servicecenter och kommunens bibliotek. Där finns även kommunkartan med 17 utflyktstips att hämta. Guiden finns även som e-bok på Järfälla kommuns hemsida.

Låna via app

På alla bibliotek i Järfälla finns det böcker och skrifter om Järfälla att låna, exempelvis Järfälla hembygdsblad som har artiklar om både nu och då.

Den som har bibliotekskort kan låna e-böcker och e-ljudböcker kostnadsfritt via appen Biblio. Biblioteket erbjuder även en app för engelskspråkig litteratur, Libby.

Är du över 70 år eller befinner dig i riskgrupp kan du skicka ett ombud till Jakobsbergs bibliotek för att låna böcker. Gör en bokbeställning på 08-580 291 59.

Visa merVisa mindre