Låt Ceciliakören underhålla

Ceciliakören vill underhålla dig ännu en gång. Med showen Let Us Mellotain You Again hoppas man på en slutsåld Ekhammarsaula både den 20 och den 21 oktober, precis som för två år sedan.

  • Publicerad 08:00, 5 okt 2018

Intensiva rep är i full gång och Ceciliakören ser fram emot att framföra sin show. Det är densamma som för två år sedan, fastän mer finslipad och detaljerad.

– Repen går jättebra, men det krävs ganska mycket för att plocka fram något som man gjorde för så länge sedan, säger Ann Norrbrand.

– Fördelen är att allting redan är klart med låtar, koreografi och kläder. Vi sydde till exempel 50-talskjolar och paljettklänningar förra gången, säger Anna Lennström.

Både Ann och Anna beskriver showen som glädjefylld, energirik och med en hög igenkänningsfaktor. Självklart är publiken välkommen att sjunga med.

Ett 60-tal låtar ska framföras, några av dem som ihopsatta medleys, med färgrika kläder och energifyllda koreografier. 23-mannakören kommer att få sångförstärkning av en sångkvartett, och samma musiker som spelade förra gången ska ackompanjera, under ledning av Emanuel Andersen.

Passar alla åldrar

Första set är späckat med rock, pop och burlesk från 50-talet och framåt. Ceciliakören bjuder på The Andrew Sisters, Elvis Presley, The Blues Brothers och mycket annat.

45 minuter senare är det tid för paus. Kungsängens SK står för försäljning av fika. Sedan fortsätter showen i full fart med 45 minuter schlager, både ny och gammal.

– Jag har en kollega som gick med sin svärmor i 80-årsåldern förra gången, och svärmodern satt med tårar i ögonen vissa låtar. Den här showen passar verkligen alla åldrar, säger Ann Norrbrand.

Ceciliakören tillhör Kungsängens kyrka och framträder på jul- och vårkonserter, på mässor och andra tillställningar, men den här showen är något körmedlemmarna lägger mycket tid på utanför ordinarie reptider.

Kören ska utvecklas

Vilka slags framträdanden det än må handla om är Ceciliakörens reportoar alltid bred. De har sjungit allt från klassiskt och jazz till ja, pop, rock och schlager som den här showen erbjuder.

– Det är det roligaste med den här kören, att vi gör så många olika typer av musik. Alla hittar någonting som de gillar, säger Ann Norrbrand.

– Det är väldigt viktigt för vår körledare Alvar att kören ska utvecklas. Det gör vi när vi jobbar med både koreografi och sång samtidigt, säger Anna Lennström.

Förra hösten firade Alvar Nilsson 50 år som körledare i Kungsängen. 82-åringen startade Ceciliakören som en barnkör 1978.

För två år sedan sålde den här showen slut två veckor innan det var dags. Totalt blev 850 personer underhållna den gången. Anna och Ann hoppas förstås att det blir slutsålt även denna gång.

– Det här är någonting som folk inte får missa. Man kommer inte att ångra sig, säger Anna Lennström.

Let Us Mellotain You Again:

Var? I Ekhammarskolans aula.

När? Lördagen den 20 klockan 19.00 och söndagen den 21 oktober klockan 16.00.

Hur? Köp biljetter på ceciliakoren.se, i Kungsängens kyrkas expedition eller direkt av någon i kören.

Inbrott vid badplats

Inbrottet i kiosken vid badplatsen gav ingenting – mer än en 6-8 år gammal dator. Samt besvär med reparationer.måndag 24/6 10:34

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt