Helgen bjuder bland annat på SM i indoor skydiving i Bromma. Foto: Mikael Andersson

Låt helgen bli en riktig höjdare i Västerort och Järfälla

Star Wars i kyrkan, barnteater med dans och SM i indoor skydiving. Helgmyset når bokstavligen nya höjder i Västerort och Järfälla.

  • Publicerad 15:06, 16 feb 2018

Barnteater på Viksjö bibliotek

I dansföreställningen "Obs! Superiktigt!" ställs frågor som: varför är det dumt att ljuga? Vet vuxna allt? Gratisbiljetter delas ut redan nu på Viksjö bibliotek. För barn från 4 år.

När? Lördag 17 februari kl 12.00 och 13.30 (två föreställningar). Pågår ca 35 minuter.

Var? Viksjöträffen, Viksjö centrum.

Vernissage på Jakobsbergs konsthall

Konstnären Peter Kinnys utställning Prepositionerna, med objekt och teckningar öppnar.

När? Lördag 17 februari kl 12-15 (utställningen pågår t o m 18 mars)

Var? Jakobsbergs konsthall, vid biblioteket i Jakobsbergs centrum

Fiolkonsert i Vällingby

Elever från Kulturskolan bjuder på fiolkonstert med kända och okända musikstycken från hela världen. Under ledning av Ylva Hellebro.

När? Lördag 17 februari klockan 14.

Var? Vällingby Bibliotek.

Bokcirkelträff på Herresta Bibliotek

Bokcirkel som träffas var tredje lördag. Diskuterar böckerna på nätet där emellan.

När? Lördag 17 februari kl 14

Var? Herresta bibliotek, Barkarbystaden

Fikapremiär på Riddersviks gård

Sugen på en promenad i den härliga naturen kring Riddersvik? Nu öppnar caféet på Riddersviks gård för säsongen. Så den kaffesugne kan avsluta promenaden där med hembakat och mysig stämning. HÄR kan du läsa mer om gänget som driver Riddersviks gård.

När? Lördag och söndag klockan 12 till 16.

Var? Riddersviks gård, Riddersviks allé 11

Kolla in simtalanger i Jakobsberg

Järfälla sim ordnar "Järfälla nationella" som pågår hela helgen. Simtävlingar i samtliga mästerskapsdistanser i åldersklasserna 18 och uppåt, 16-17 samt 15 och neråt. För mer info och detaljer, kolla här

När? Lördag-söndag 17-18 feburari, pass 1 startar kl 9, pass 2 startar kl 16.

Var? Jakobsbergs simhall

Dra på dig grillorna i Vällingby

När du en dröm om att bli isdansare? Passa på att träna i Vällingby där isbanan är öppen hela helgen. Mellan klockan 10 och 18 finns skridskor från strl 28 och hjälmar att låna gratis.

När? Lördag 10 och söndag 11 februari kl 10-18.

Var? Isbanan på torget i Vällingby centrum.

Stars Wars i kyrkan i Vällingby

S:t Tomas kyrka i Vällingby bjuder in till familjekonsert med musik från Star Wars och Tjajkovskijs Nötknäpparsvit. Dessutom berättar Anders Linder Prokofjevs Peter och Vargen. Fritt inträde för alla under 18! 100/80 kr för vuxna.

När? Söndag 18 februari klockan 16.

Var? S:t Tomas kyrka i Vällingby.

Kolla in SM i indoor skydiving i Bromma

För tredje året i rad går SM i olika grenar av "inomhus fallskärmshoppning" av stapeln i en av Pripps gamla silos. Vindtunneln simulerar fritt fall ända upp till 300 kilometer i timmen och publiken kan se de tävlande på nära håll genom glaset i tunneln. Inträdet är gratis.

När? Söndag 18 februari kl 10-18

Var? Bodyflight Stockholm, Bryggerivägen 10, Bromma

Lär dig åka skridskor i Spånga

Skridskokul riktar sig till de yngre som vill lära sig att åka skridskor. På plats finns hjälsamma ledare från SBBK. Skridskor finns att låna. Att vara med kostar 100 kr för en gång.

När? Söndag 18 februari kl 9.30-11

Var? Spånga IP

Gå på kreativ workshop i Blackeberg

Lila - nätverket för kvinnor är en del av Kavehs fritid. På söndag anordnar de workshop dit den som identifierar sig som kvinna kan komma och lära sig måla Mandalas (ett sorts mönster) på sten. Det är helt gratis och det bjuds på fika.

När? Söndag 18 februari kl 15-17.15

Var? Blackebergs bibliotek

Ge Alvik basket ditt stöd

Alviks damer möter fjolårets mästare Luleå basket i basketligan dam. Gå och ge hemmalaget ditt stöd! Biljetter kan köpas i entrén och kostar 100 kronor, ungdomar går in för 50 kronor.

När? Söndag 18 februari kl 14-15.45

Var? Åkeshovshallen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

FILM: Den här familjen lever för Rubiks kub

Nyheter ✓Har flera hundra hemma ✓Blev femma på VM ✓Löser den med fötterna Familjen Thorsén på Lilla Essingen löser Rubiks kub tillsammans flera gånger i veckan. Stjärnan i sporten, 13-årige Elvin, är svensk mästare i att "kuba" med fötterna.söndag 24/6 8:30

QUIZ: Känner du igen det gamla Stockholm?

Nyheter Se bilderna från forna tiders midsommarfirande Hur väl känner du din stad? Testa dina kunskaper i vårt Stockholmsquiz med bilder från tidigare års midsommarfiranden.lördag 23/6 9:00