Kompisar från förr: Azzan Jack och Adam Kanyama gästade Rodde, Dogge och Daddy Boastin' i ett gäng Latin Kings-klassiker på Nalen i helgen. Foto: Ivan Blanco, Pichula records

Latin Kings återförenas – utan Chepe och Salla

Efter 15 år ställer sig Dogge, Rodde och Daddy Boastin' på scenen tillsammans igen. En återförening av Latin Kings kallas det – trots att två av bandets originalmedlemmar fattas.

  • Publicerad 14:46, 26 nov 2019

Dogge, Rodde och Daddy Boastin' återförenades på scen i helgen. Tillsammans med Azzan Jack och Adam Kanyama drog de av ett helt gäng Latin Kings-hits på en spelning på Nalen i Stockholm.

– Alla gamla gubbar var med. Det kändes rätt sjukt att stå på scen med dem igen, men när vi kör sitter det i ryggmärgen. Vi är ju ett band som sjöng ihop varje dag när det begav sig, säger Dogge Doggelito.

Och i sommar är det dags igen. Då kommer de två forna bandmedlemmarna i sällskap av sidekicken Daddy Boastin' spela ihop på festivalen "Vi som älskar 90-talet". Det var ett telefonsamtal från festivalgeneralen Jocke Stenhammar som fick Dogge att tacka ja.

– Jag har inte varit så sugen på en återförening tidigare. Det var min ungdom så jag har inte känt att jag ville det. Men jag kände att om det ska hända så ska det vara på en 90-talsfestival. Det är Latin Kings guld-era, säger han.

Det blir en mindre festivalturné, med spelningar i Stockholm på Östermalms IP och i Helsingborg och Göteborg, bland annat. Dogge, Rodde och Daddy Boastin' har pratat om att skriva nytt material tillsammans inför festivalen och Dogge räknar med flera spelningar under våren.

– Vi har redan fått förfrågningar. Det har ju tjatats om en återförening i flera år och det märks att publiken har saknat Latin Kings. Och vi kommer kalla oss Latin Kings, det var vad vi var på 90-talet, säger han.

Alla tidigare medlemmar blev tillfrågade att vara med. Men det faktum att bröderna Salla och Chepe Salazar, som driver skivbolaget Redline records, tackade nej stoppade inte projektet. Men det är ändå just en återförening av Latin Kings det är frågan om, menar Dogge.

– Alla sångare är med och musiken finns inspelad så det går att framföra låtarna exakt som de var. Det blir Latin Kings. Vi är Latin Kings.