Helhjärtat. Erika Goytizolo och Per Nordlind öppnar en ny krog på Stureplan i september. ”Vi hoppas att det blir en plats som är älskad av våra gäster” Foto: Privat

Latinamerikansk streetfood kommer till Stureplan

I september öppnar en ny restaurang och bar vid Östermalmstorgs tunnelbana. På menyn står latinamerikansk streetfood, med fokus på Peru.

  • Publicerad 10:23, 1 jun 2020

Trots det hårda slaget mot branschen så fortsätter restaurangdrömmarna att leva. I september öppnar paret Erika Goytizolo och Per Nordlind en latinamerikansk restaurang och bar på Grev Turegatan 6, mellan hissnedgången och tunnelbanenedgången till Östermalmstorg.

Erika Goytizolo kommer ursprungligen från Peru och vill erbjuda lite nya smaker till kvarteret, berättar hon.

– Jag har velat göra något som jag kan vara stolt över och som är representativt för den fina gastronomin vi har i Peru, som på senare tid uppskattats mer och mer i världen. Vi vill ha något annat att erbjuda gästerna som kommer till den här delen av stan, andra smaker, säger Erika.

Öppet kök

Maten kommer bestå av peruansk och latinamerikansk streetfood med klassiker som ceviche och tiraditos. Rätterna kommer dock anpassas utefter de råvaror som produceras här, så mycket som möjligt lokalt, berättar Erika.

I restaurangen kommer det också finnas en bar med "Spanienkänsla", och maten ska tillagas i ett öppet kök inom synhåll för gästerna. Restauranglokalen består av två lokaler som slagits ihop, där 7eleven och ett postkontor tidigare låg. Totalt rör det sig om en yta på 150 kvadratmeter, med 60 sittplatser.

Hur känns det med tanke på corona?

– Den lilla fördelen vi har är att vi iallafall kan försöka anpassa från början och planera med alla nuvarande regler. Vi hoppas på det bästa. Det är roligt att få vara med tiden efter också.

Namnet på restaurangen offentliggörs i mitten på juni, preliminärt.