Den 27 november är det dags för välgörenhetskonsert i Oscarskyrkan på Narvavägen. Tomas Ledin står för programmet. Foto: Lo Lööf/ Anna Rönnqvist

Ledin ordnar stödkonsert på Östermalm

För artonde året i rad anordnar Gula änglarna och "ärkeängeln" Tomas Ledin välgörenhetskonsert i Oscarskyrkan. "Det är mycket möjligt att jag kör En del av mitt hjärta", säger Ledin.

  • Publicerad 19:00, 7 nov 2017

Snart är det dags för ideella hjälporganisationen Gula änglarnas årliga vinterkonsert.

– Det är Tomas Ledin som håller i den, vi kallar honom ärkeängel, säger Ethel Dahlman, en av initiativtagarna.

Bakgrunden till att Ledin är konstnärlig ledare för vinterkonserten är att hans svärmor, Gudrun Andersson, var med och startade Gula änglarna.

– De har gjort ett fantastiskt arbete för hemlösa och andra i utsatt läge. Det finns ett skyddsnät i samhället men det finns också glipor, säger Tomas Ledin, som har varit med sedan vinterkonserterna började anordnas för arton år sedan.

– Jag är den som sätter ihop programmet. Det är roligt. Viljan finns alltid men inte tiden. I år är jag med ganska mycket själv, så blir det ungefär vartannat år. Det får inte bli tråkigt, säger Tomas Ledin.

Kommer du att spela "En del av mitt hjärta"?

– Ha ha. Vi får se. Det är mycket möjligt!

Artisterna som uppträder Laila Adele, Fernando Fuentes, Gladys del Pilar med gospelkören Gladness samt Uno Svenningsson.

– Jag pratade med Uno i går och han kommer köra några av hans kändaste låtar.

Alla pengar från konserten, som äger rum måndagen den 27 november klockan 19, kommer att gå oavkortat till att hjälpa fattiga och hemlösa.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58