Peppad. "Vi har letat jättelänge efter ett forum där vi kan förverkliga våra events, vi kommer satsa stenhårt på det här", säger Nick Psarros, klubbkoordinator. Fr v: Nick Psarros, Kenneth Kenuna, Niclas Nyberg Foto: Mikael Andersson

Legendarisk Londonklubb öppnar i Brommas industriområde

Äventyrscenter, saluhall och restauranger. Nyheterna om nyöppnat i Bromma haglar in. Senast ut på listan: närmare 1500 kvadratmeter nattklubb.

  • Publicerad 12:08, 13 mar 2018

I städer som London och New York är det vanligt att man åker ut från citykärnan för att gå på riktigt stora lokalfester. Men Stockholms nattliv släpar efter, det menar Niclas Nyberg och Chickan, grundarna bakom eventbolaget Linneagruppen. När de fick syn på den gigantiska lokalen i Ulvsunda industriområde som tidigare använts som grossistlager visste de att det var dags att satsa. Här öppnar de nu en stor nattklubb – Brommas första.

– Vi har alltid velat hitta nåt ställe dit folk vill åka för en rolig kväll, säger Chickan.

Det före detta lagret har gjorts om helt inuti och försetts med bardel och kök, ett innertak som går att höja upp till tolv meter och två dansgolv.

Här får Bromma ett gigantiskt äventyrscenter

Klubb i industriområde, får det dig osökt att tänka på till exempel Slakthuset på södra sidan stan? Ja, varför inte, förutom att den här lokalen är större, och därmed har mer potential, lovar klubbchefen Kenneth Kenuna som tidigare varit involverad i Slakthuset och nu samarbetar med Linneagruppen.

31 mars är det stor premiär då lokalerna gästas av dj:n Sven Väth och klubben Ministry of sound.

– Det är världens kändaste houseklubb som startade i London 1991. Världens största elektroniska artister har spelat där, det spelar ingen roll om det är Erik Prydz, Adam Beyer, Axwell eller Paul van Dyk. Nu kommer vi börja köra deras filial här i Stockholm, säger Kenneth Kenuna.

Technopartiet startar nakenklubb på Söder

"Klubben är för alla"

Linneas kommer bjuda på alla möjliga typer av event och spelningar. Målet är en till två stora artistbokningar i månaden, men vilka artister det handlar om hålls hemligt tills allt är helt klart. Vad som i alla fall är klart är att med start i maj kommer det att bli sommarklubb varje helg, och arrangörerna hintar om att det kanske till och med kan komma att bli ett dansgolv utomhus.

– Vi har jobbat i 15 år med olika typer av events. Vi har letat jättelänge efter ett forum där vi kan förverkliga våra events, vi kommer satsa stenhårt på det här, säger Nick Psarros, klubbkoordinator.

Ljus, ljud och upplevelse i ett genomarbetat koncept är det som ska vara genomgående för klubben.

– Lika mycket energi kommer läggas på artister som på visuals. Klubben är verkligen för alla, gillar man stora fester så är det hit man ska gå, säger Kenneth Kenuna.

Satsar. "Klubben är verkligen för alla, gillar man stora fester så är det hit man ska gå", säger Kenneth Kenuna (mitten) Fr v: Niclas Nyberg, Kenneth Kenuna, Nick Psarros Foto: Mikael Andersson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nu kan du låna böcker – medan du hämtar barnen

Här är Hässelbys första förskolebibliotek Låna böcker samtidigt som du hämtar på förskolan? Ja, nu går det på förskolan Vårbrodden i Hässelby där stadsdelens första förskolebibliotek öppnade i torsdags.måndag 18/6 12:11

Ny ungdomsfestival intar Spånga IP

✓Cricket ✓Öppen rap-scen ✓Parkour Parkour, cricket och dans är några av aktiviteterna det bjuds på när den ny ungdomsfestivalen Järva idrotts- och kulturfestival intar Spånga IP.måndag 18/6 11:50