Leif-Ivan Karlsson sitter i en av sina veteranbilar på bilmuseet i Bovallen. Foto: Arkivfoto: Johannes Liljeson

Leif-Ivan Karlsson greps – misstänks för hot

Tv-miljonären Leif-Ivan Karlsson är misstänkt för olaga hot mot en tidigare anställd, rapporterar tidningen Expressen. Tullingebon greps vid sin lyxvilla och har suttit anhållen under helgen.

  • Publicerad 10:41, 15 maj 2018

Miljonären Leif-Ivan Karlsson misstänks för olaga hot mot en tidigare anställd, rapporterar Expressen. I lördags greps han utanför sin lyxvilla vid Tullinge strand av polis.

Det är en tidigare anställd till den självutnämnda superentreprenören som anklagar Karlsson för att ha hotat honom och hans familj.

– De är rädda och mår väldigt dåligt, säger den tidigare anställdes advokat Clea Sangborn till Expressen.

Leif-Ivan Karlsson går i konkurs med flit – vill bli av med personalen

Efter att ha suttit anhållen under helgen släpptes Leif-Ivan Karlsson på fri fot under måndagen, men misstankarna mot honom kvarstår.

Nekar till anklagelserna

Karlsson medger att han haft en konflikt med den tidigare anställda, men nekar i Expressen till anklagelserna om att han ska ha hotat mannen när han befann sig nära hans hus i fredags.

– Visst har jag skällt på honom, men aldrig hotat. Jag är ju inte den bråkiga typen, som skulle hota. Så det har jag absolut inte gjort, säger Leif-Ivan Karlsson till tidningen.

Leif-Ivan köpte 100 bilar och grannarnas villor - ”Jantelagen är en hemsk sjukdom”

Det är inte första gången Tullingemiljardären hamnat i blåsväder. Expressen och tv-programmet Uppdrag Granskning har rapporterat om de miljonvinster han gjort på sina flyktingboenden.

I mars 2017 berättade StockholmDirekt att Leif-Ivan Karlsson försatt sin båt vid Söder Mälarstrand som skulle bli ett nöjespalats i konkurs för att kunna sparka personalen som han var missnöjd med.

Leif-Ivan Karlsson, tidigare ägare till hotell- och restaurangbåten M/S Jarl, gick i konkurs med flit för att sparka sin personal. Foto: Erik Simander

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.