Säljer. Paret Karlsson ska sälja sin villa i Tullinge efter över 20 år i området. Foto: Privat

Leif-Ivan säljer lyxvillan i Botkyrka: "För stor"

En villa med 22 rum, två spa-anläggningar, en egen sjö och vattenfall. Det ingår i priset för den som vill köpa Leif-Ivan Karlssons lyxvilla som nu är till salu - för 49 miljoner. Den nya ägaren kan också ta över ett bostadsrättsprojekt på tomten.

  • Publicerad 13:02, 17 sep 2018

Efter 20 år i villan på Örnberget, eller Eagle Mountain som Leif-Ivan Karlsson kallar det, ska mångmiljonären och hans fru Susanne flytta från Tullinge. Och nu är 22-rummaren med utsikt över Tullingesjön till salu, enligt Expressen.

– Det är en fantastisk villa men den är för stor för oss, vi behöver ett mindre hus, säger Leif-Ivan Karlsson till BotkyrkaDirekt.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Spa, konstgjord sjö och vattenfall

Prislappen? 49 miljoner kronor. För det får man fyravåningsvillan som bland annat är utrustad med en stor spa-anläggning, en egen konstgjord sjö, ett vattenfall och fem tomter på totalt 18 000 kvadratmeter och ytterligare fyra fastigheter.

– Det är ett fantastiskt projekt, man har inga grannar, säger han.

Leif-Ivan köpte 100 bilar och grannarnas villor - ”Jantelagen är en hemsk sjukdom”

Planer på bostadsrätter på Örnberget

I samband med försäljningen avslöjar Leif-Ivan – superentreprenören som hatar jante, haft en egen realityshow på tv och kallat sig "the king of fucking everything" men också blivit omskriven för hur han drivit sina flyktingboenden och sin hotell- och restaurangbåt vid Söder Mälarstrand – ett av sina senaste projekt. Planen att bygga bostadsrätter på tomten. Den får den nya ägaren också ta över.

– Det kan ta lite tid att utveckla det, men det kan bli ett fantastiskt fint projekt. Jag själv har inte riktigt haft tid med det, säger Leif-Ivan Karlsson.

De omtalade guldmöblerna, som bara han och Iraks tidigare diktator Saddam Hussein ägt, ingår i huset.

– Om ägaren inte vill ha dem så ska jag ställa ut dem på mitt bilmuseum, säger Leif-Ivan.

För han lämnar inte Botkyrka helt. Bilmuseet i Bovallen där han ställer ut sina över hundra 50-talsbilar blir kvar.

Leif-Ivan Karlsson går i konkurs med flit – vill bli av med personalen

Mycket jante i Tullinge

Men det är med blandade känslor paret flyttar från Tullinge, säger han.

– Vi har trivts jättebra, jag tycker att det har varit fantastiskt. Vi får väl säga att det har varit underbart på så sätt att det är väldigt vackert att bo här och så. När man började planera för att bygga Tullinge skulle det bli södra Stockholms Djursholm och det får man säga att det blev, säger Leif-Ivan Karlsson.

Men relationen till grannarna har inte varit helt friktionsfri.

– Det är mycket jante i Tullinge. Mestadels har det väl varit att grannar bråkat med mig över mina bilar och gnällt över att min båt låter för mycket. Det har varit lite sånt. Men jag har fått många reaktioner från andra grannar som tyckte det varit kul att se det vi hållt på med här. I det stora hela har det varit väldigt fina år.

Hur lätt tror du att det blir att sälja?

– Allt är rätt svårsålt just nu så det kan ta ett tag.

Tills paret hittar ett nytt hus kommer de bo i sin husbil på 49 kvadrat när de är i Sverige.

Leif-Ivan Karlsson om köpet på Södermalm: ”Ska vara på allas läppar"

Huset byggdes 1907 av Amanda Christensen en kvinna som ägde en slips- och scarf-fabrik. På 30-talet blev det konvalescenthem för att senare bli mottagning för en doktor på Alfa Laval, innan familjen Karlsson flyttade in 1997.

Vem tänker du kan flytta in nu?

– Kanske en ambassad, ett IT-företag eller så som vill bygga vidare på mina planer. Eller en jättestor familj som vill bo tillsammans. Det är ju helt oslagbart läge, med 22 minuter till Stockholms central.

Paret har dock inte lagt ut någon mäklarannons om huset.

– Jag hinner nog inte börja annonsera, vi åker till vårt hus i Florida om fyra veckor och är där hela vintern. Det bär också emot, det är en enorm kärlek jag känner till det här huset, säger Leif-Ivan Karlsson, som säger att ett alternativ också är att hyra fastigheten.

Den som är intresserad av att slå till får kontakta paret för en visning. Eller göra en Zlatan.

– Zlatan gick ju bara och knackade på när han ville köpa ett hus i Malmö.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Leif Ivan Karlsson

Superentreprenör, mångmiljonär och tv-profil.

Ålder: 58 år

Bor: På Örnberget i Tullinge

Visa merVisa mindre