RESENÄR. Novellvinnaren Leif Andersson reser gärna, här under en semester i Tjeckien. Foto: Privat

Leif tog priset med spännande deckare

”Äpplet faller i sällsynta fall i sjön”. Med den titeln har Leif Andersson vunnit Vi i Sundbybergs novell- tävling. – Jättekul, säger han.

  • Publicerad 09:15, 18 jun 2017

Min fru och min dotter har gett återkoppling på den också

Idén till novellen kommer från hans arbete inom
läkemedelsindustrin. Leif Andersson var chef för en
utvecklingsavdelning där ett projekt fick namnet ”Pomona”.

– Det var ett projekt som vår avdelning trodde mycket på. Till vår besvikelse blev det nedlagt när vi skulle genomföra det, säger Leif Andersson.

Projektet var däremot lyckosamt i betydelsen att det lade grunden för en novellidé, som Leif Andersson har utvecklat till en annan historia.

Ursprungligen från Örnsköldsvik, flyttade han till Stockholm 1977 och har lämnat storstaden för Stallarholmen utanför Strängnäs. Om han skulle flytta tillbaks till Stockholm skulle han kunna tänka sig att flytta till Sundbyberg.

– Min fru är uppvuxen i Solna och mina svärföräldrar bodde där tills de gick bort. Min dotter har bott i Solna också så jag har varit mycket i Solna och Sundbyberg, säger Leif Andersson.

Att skriva vinnarnovellen tog inte så lång tid, berättar han.

– Kanske en vecka. Min fru och min dotter har gett återkoppling på den också.

Nu är han pensionär och har börjat skriva på en roman. När läkemedelsbolaget, mest känt under namnet Fermenta, han arbetade på lades ned 2009 fick han förmånen att ge ut boken om företagets historia.

En novell till har han skrivit om figuren i vinnarnovellen; i texten nämns att han har varit reseledare och det är denna episod som föregående novell handlar om.

– Men den är inte publicerad, säger Leif Andersson.

Som pensionär räknar han med mycket trädgårdsarbete, resor och turer med båten i Mälaren och ytterskärgården. Han vill också fortsätta skriva.

– I mitt yrkesliv har jag skrivit mycket, men det har varit rapporter, planer och sådant där. Nu får jag lite mer frihet, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38

Idrottshall blir 100 miljoner dyrare

Nyheter Sundbybergs stad går vidare med planerna på att bygga en ny multisporthall vid Sundbybergs IP. Nu har prislappen dock stigit till 559 miljoner, drygt 100 miljoner kronor dyrare än när förslaget...tisdag 19/6 14:17