STOFF 2020. Högtrycket Performance och Young Titties är några som medverkar på festivalen. Foto: Casper Törneman / Young Titties

Lekfull festival intar Stockholm

50 evenemang skapade av 129 artister från 16 länder. Årets upplaga av Stockholm Fringe Festival är lika fullmatad som tidigare år. Men 2020 presenteras festivalen i hybridform, där delar av programmet framförs IRL men stora delar livestreamas.

  • Publicerad 16:35, 11 sep 2020

Föga överraskande påverkar pandemin även den elfte upplagan av Stockholm Fringe Festival, eller STOFF som den också kallas.

– Att producera en allkonstfestival mitt under en rådande pandemi bjuder på en rad utmaningar. Både vi och våra artister har utforskat olika lösningar, som på ett lekfullt sätt kan leverera festivalbesök IRL samt via digitala plattformar, säger Helena Bunker, en av arrangörerna, i ett pressmeddelande. 

Kulturfestivalen utan snobberi när Fringe tar över stan

Ett exempel på corona-anpassning är Högtrycket Performance som bjuder på Medea Day Spa – Home Edition, "en performativ och terapeutisk upplevelse som skickas hem till publiken med post."

Annat som händer på STOFF 2020 är att teaterkompaniet National Black Theatre of Sweden, med Josette Bushell Mingo i spetsen, bjuder på 'Black Ocean'.

Även kritikerrosade författaren och spoken word-artisten Yolanda Aurora Bohm Ramirez finns på plats och presenterar sitt nya verk “... and trans people are from Mercury!” 
 

Stockholm Fringe Festival (STOFF)

Pågår: 15-19 september.

Scener: Danscentrum Stockholm, Orionteatern, Teater Tre samt digitala scener på Facebook och Abundolive.

STOFF är skapat med stöd av Kulturrådet, Region Stockholm och Stockholms Stad. 

Hela programmet finns på www.stockholmfringe.com

Visa merVisa mindre