Lekfull start på jobbet

Årets första sommarjobbsperiod har inletts. Två unga Mälaröbor fick mersmak redan första dagen. – Jag kan definitivt tänka mig att jobba på förskola, säger Alex Lejerdal.

  • Publicerad 06:15, 23 jun 2019

Förskola var mitt förstahandsval. Det är kul att jobba med barn.

Under sex veckor fördelade på två treveckorsperioder erbjuder Ekerö kommun sommarjobb till ungdomar. Flera olika kommunala verksamheter tar emot ungdomar födda mellan 2001 och 2003.

Bland de ungdomar som vill skaffa sig arbetslivserfarenhet och tjäna lite egna pengar på sommarlovet fanns 18-åriga Närlundabon Alex Lejerdal.

– Jag har jobbat med min morfar tidigare, men det här är första ”riktiga” jobbet, säger han.

Alex Lejerdal jobbar nu tre veckor på Gräsåkers förskola och gjorde första dagen i måndags. Att söka sig till en förskola tyckte han kändes naturligt.

– Jag har två småbröder och mina släktingar brukar säga att jag alltid är så bra med mina bröder. Det här är jättekul. Vi ritar och leker, säger han.

När han inte har sommarlov läser han estetisk linje på gymnasiet och han känner att det har varit bra erfarenheter att ha med sig till sommarjobbet.

– Jag har mycket gemensamt med barnen, det är mycket färg, rita och pyssel här, säger han.   

Att få jobba med barn lockade även 17-åriga Felicia Hagberg från Skå, som även hon jobbar på Gräsåkers förskola. Årets sommar är den första hon har jobb.

– Jag praoade på en förskola och tyckte att det var kul. Förskola var mitt förstahandsval. Det är kul att jobba med barn, säger hon.

När MälaröDirekt är på besök på Gräsåkers förskola under första dagen på sommarjobbet har hon redan fått bra kontakt med barnen.

– Vi har ritat sjöjungfrur, säger hon.

Vad hon ska göra för lönen hon får har Felicia Hagberg redan en plan för.

– Jag ska ta körkort, säger hon.

Halkan ställer till det för Mälaröbussarna

Nyheter Flera stationer utan trafik på Färingsö Vintervädret ställer till det för Mälaröbussarna. Under torsdagsmorgonen har flera stationer inte trafikerats på grund av halka.torsdag 27/2 9:23

Operasångerska i Drottningholm får pris

Nyheter Tar emot utmärkelsen med solokonsert på slottsteatern I somras sjöng hon i Händels Ariodante på Drottningholms slottsteater. Nu har operasångerskan Ann Hallenberg vunnit pris för rollen.onsdag 26/2 16:31

Man häktad för misshandel i Skå

Nyheter Ska ha skett i bostaden En man som greps misstänkt för misshandel på natten till lördagen har nu häktats.onsdag 26/2 9:29