SEGRAREN. Lena Törner utsågs till ”Småföretagarnas favorit 2015” i Solna och Sundbyberg. Lena Törner driver Sundbybergsföretaget MacoMedia AB. Hon driver även affärsnätverken Matrona och Patrona.

Lena Törner blev företagarnas favorit

Det är oftast de stora bolagen som får rubriker – men Solnas och Sundbybergs näringsliv vilar på en grund av tusentals små och medelstora företag. I onsdags träffades närmare 200 av de lokala företagarna på eventet Mitt Företag för att inspireras, byta kunskaper och bolla idéer.

  • Publicerad 13:00, 17 apr 2015

I Solna finns totalt cirka 9 000 företag, i Sundbyberg runt 4 000. En klar majoritet av företagen kan betecknas som små eller medelstora.

– Det små företagen är otroligt viktiga för Solnas näringsliv, säger näringslivschefen Åsa Bergström.

Både Solna och Sundbyberg rankas år efter högt upp när det gäller att utse företagsvänliga kommuner. Sundbyberg blev Årets Tillväxtkommun 2014 och Solna har utsetts till landets företagsvänligaste kommun sju år i rad.

I båda kommunerna fortsätter antalet nyregistrerade företag att öka kraftigt.

– Solna och Sundbyberg är bra positionerade i tillväxtregionen. Men det är också viktigt att möta företagen på deras egen plan, att vara lyhörda och lyssna till deras önskemål, säger Sharif Pakzad, näringslivschef i Sundbyberg.

Under eventet avgjordes även ”Småföretagarnas favorit 2015”. Företagarna har själva fått nominera och rösta på de företagare som de anser förtjänar extra mycket uppmärksamhet.

Lena Törner blev årets vinnare i Solna och Sundbyberg. Hon driver Sundbybergsföretaget MacoMedia AB. Hon har även startat affärsnätverken Matrona och Patrona.

 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Inkomstkrav för seniorer försvinner

Nyheter "Du kan ha en stabil ekonomi som inte visar sig i årsinkomsten" Den kommunala bostadsstiftelsen Signalisten avskaffar inkomstkravet för seniorlägenheter och trygghetsboende.torsdag 13/12 1:15

Mötesplatsen i Bagartorp klar

Nyheter Utegym, lekplats, picknickbord och odlingslådor. Nu är den tillfälliga mötesplatsen i Bagartorp klar att använda. Men det mesta på området vid den rivna Bagartorpsskolan handlar om aktiviteter som kanske utnyttjas mest under sommarhalvåret.onsdag 12/12 9:24

Därför kör flygplan på låg höjd över stan

Nyheter Flyger fram och tillbaka på låg höjd över Stockholm – mitt i natten I dagarna kommer ett litet propellerplan dåna över Stockholm på låg höjd på nätterna.tisdag 11/12 19:50