Lennartsnäs slott ombildas till boende

Sugen på att bo i ett 1700-talsslott med flera meters takhöjd, stuckatur, kakelugnar och en slottspark utanför fönstret?

  • Publicerad 09:14, 19 apr 2016

Det är på Lennartsnäs slott i Upplands-Bro som man kan hitta det annorlunda boendet. Här har grevar och adliga familjer haft sitt hem sedan 1780 då slottet grundlades. Sedan mitten av 1800-talet har det ägts av släkten af Ugglas. Men nu har det sålts och en bostadsrättsförening har bildats. Det blir sex våningar på mellan 229 och 270 kvadratmeter som säljs.

– Det är ett väldigt unikt boende. Vi har redan nu märkt av ett stort intresse från kunder både från närområdet, Stockholm och även internationella, säger Johan Derelöv, ansvarig mäklare på Wrede fastighetsmäkleri.

Han berättar att det översta våningsplanen har bäst utsikt. Mellanplanet har tydligast slottskaraktär med kakelugnar, stuckatur, fyra meter i takhöjd, stjärnparkett och "alla de klassiska slottsattributen". I slottsköpet ingår även en stor sjötomt med eget fiskevatten, ångbåtsbrygga, parkliknande trädgård, tennisplan och ett lusthus.

Lägenheterna kostar mellan 6,75 till 8,75 miljoner kronor. De relativt låga priserna förklaras av att flera av lägenheterna är i behov av renovering.

– Man köper ett skal och sedan är det upp till köparen att renovera. Vi har en ganska kräsen kundgrupp och många vill ändå bestämma själva hur deras boende ska se ut, säger Johan Derelöv.

Får man renovera hur man vill i ett 1700-talsslott?

– Ja, invändigt får man ändra, men exteriört finns det vissa restriktioner eftersom huset anses vara av högt kulturhistoriskt värde, säger Johan Derelöv.

Tre misstänkta för rån – den yngste bara 15 år

En ung man rånades på sina kläder under onsdagens morgon. Kort därefter tog Bålstapolisen tre personer som hade just dessa kläder på sig och med sig.fredag 15/11 10:21

Pulversläckare blev räddningen

Tack vare snabbt ingripande kunde ett hus i Krägga räddas från att brinna ner på torsdagens morgon.torsdag 14/11 7:35

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt