Eldsjäl. ”Vi måste alla ha stor respekt och förståelse för varandra, för våra olika kulturer och religioner, först då blir samhället som vi vill ha det", säger Leo Damgaard som därför genom Korpen och Drive in arrangerar aktiviteter i Storvreten i sommar.

Leo fixar folkfest för att engagera Botkyrkas föräldrar

Eldsjälen Leo Damgaard från Salem bjuder in till folkfest i Storvretsparken i sommar. Han hoppas att det ska få fler föräldrar att ta del av vad deras barn gör på fritiden. – Vi ordnar aktiviteter som inte kräver förkunskaper så alla kan vara med. Alla måste vara med, säger han.

  • Publicerad 13:46, 16 jun 2017

Leo Damgaard går över fotbollsplanen på Storvretens IP och hälsar på alla han möter. Genom åren har han tränat, och uppfostrat, ett tusental ungdomar genom sitt engagemang inom föreningsidrotten.

– Men föräldrarna som engagerat sig kan jag räkna på mina fingrar. Jag vill nå de vuxna. Deras engagemang är väldigt dåligt idag, säger han.

Och tillägger att han förstår. Många jobbar kväll och är ensamstående, förklarar han.

– Men de behöver inte göra en jäkla massa. Bara visa sig här. Jag vill att de ska hålla koll på vad deras barn håller på med.

LÄS MER: Så ska stöket bort från fotbollsplanen

Alla behöver inte bli tränare, menar han.

– Det finns en uppgift för alla. Det behövs någon som kan tvätta träningskläder eller stå i kafeterian. Jag beundrar verkligen de som ställer upp och hjälper till.

För att locka fler föräldrar till Storvreten arrangerar han i sommar en folkfest. Under några dagar i juli och augusti har han anställt ungdomar som tillsammans med honom ska se till att det finns olika aktiviteter i Storvretsparken som inte kräver några förkunskaper.

Han har länge funderat på att arrangera något för boende i området och år när Storvretsdagen inte blir av passar han på att göra verklighet av idén.

– Folk går förbi varandra i trapphuset utan att hälsa. Jag vill att de ska lära känna varandra, säger han.

För tanken är inte bara att få föräldrar engagerade.

– Vi måste också börja acceptera varandra även om vi tycker olika. Det har ingen betydelse var du kommer ifrån. Blodet är exakt det samma, säger han.

Folkfest i parken

I Storvretsparken tisdag, onsdag och torsdag mellan klockan 13.00 och 16.00, veckorna 27 och 28 i juli, samt veckorna 31 och 32 i augusti.

Det bjuds på frukt och dryck, men arrangörerna uppmanar ta med egen matsäck.

Det finns möjlighet att delta i olika övningar så som brännboll, stafett, kast med liten boll, fotbollstävlingar och andra enkla lekar som ska passa alla. Priser utovas.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.