Leonard. Hummelstabon ger akustisk konsert i Vårfrukyrkan. Foto: Press

Leonard spelar i Vårfrukyrkan

Hummelstabon Jan ”Leonard” Lysén ger en akustiskt konsert i Vårfrukyrkan. – Låtarna passar riktigt bra i det forumet, säger artisten.

  • Publicerad 14:00, 24 maj 2019

Efter nästan 30 år i musikbranschen, både som trubadur, rocksångare och som medlem i kvartetten 4 Flavours, bestämde sig Hummelstabon Jan Lysén för att göra sin solodebut. Under tre år har han nu släppt tre EP:s och flera singlar under artistnamnet Leonard.

– Efter att jag släppte skivan trallade det på ganska bra. Singelsläppen efter var jag med i Sveriges radios tävling P4 Nästa, och fick höra mina låtar på radio för första gången, det var en häftig känsla, säger Leonard och tillägger:

”Nästan overkligt”

– Och första gången jag spelade mina låtar inför publik och folk sjöng med, det var verkligen också en härlig sak att bocka av från listan. Overkligt nästan.

7 juni är det release för nya låtar, sen en singel i juli och en EP i augusti.

– Jag släppte en singel i slutet av mars som Spotify la upp på en av deras spellistor och då sköt den iväg till över 2 000 lyssningar bara över en dag. Det var en härlig ego-boost, säger Jan med ett leende.

Det är Jan ”Leonard” Lysén som skriver alla låtar, sedan producerar Jocke Nilsson, som också är gitarrist i det band Jan också är verksam i. På lördag, den 1 juni, har Leonard en akustiskt konsert i Vårfrukyrkan, där han ackompanjeras av Jocke.

– Jag har spelat ett par gånger i kyrkan och jag känner att låtarna passar riktigt bra i det forumet. Det är ju inga hårdrockslåtar jag kör. Det blir en häftig akustik och en härlig känsla, säger han.

EnköpingDirekt starkare i höst

Nyheter EnköpingDirekt blir starkare efter en historisk medieaffär. – Om vi kan bygga upp det här på ett smart och lönsamt sätt får vi mer resurser till att satsa på bättre lokaljournalistik, och det kommer...fredag 3/7 9:25

Nu skrivs tidningshistoria: DirektPress går ihop med Mitt i

Nyheter Varje vecka förses nästan en miljon hushåll i Stockholm med gratistidningar från Direktpress och Mitt i. De två tidningshusen har länge varit konkurrenter, men nu står det klart att de kommer gå...fredag 3/7 9:24