Leonard. Hummelstabon ger akustisk konsert i Vårfrukyrkan. Foto: Press

Leonard spelar i Vårfrukyrkan

Hummelstabon Jan ”Leonard” Lysén ger en akustiskt konsert i Vårfrukyrkan. – Låtarna passar riktigt bra i det forumet, säger artisten.

  • Publicerad 14:00, 24 maj 2019

Efter nästan 30 år i musikbranschen, både som trubadur, rocksångare och som medlem i kvartetten 4 Flavours, bestämde sig Hummelstabon Jan Lysén för att göra sin solodebut. Under tre år har han nu släppt tre EP:s och flera singlar under artistnamnet Leonard.

– Efter att jag släppte skivan trallade det på ganska bra. Singelsläppen efter var jag med i Sveriges radios tävling P4 Nästa, och fick höra mina låtar på radio för första gången, det var en häftig känsla, säger Leonard och tillägger:

”Nästan overkligt”

– Och första gången jag spelade mina låtar inför publik och folk sjöng med, det var verkligen också en härlig sak att bocka av från listan. Overkligt nästan.

7 juni är det release för nya låtar, sen en singel i juli och en EP i augusti.

– Jag släppte en singel i slutet av mars som Spotify la upp på en av deras spellistor och då sköt den iväg till över 2 000 lyssningar bara över en dag. Det var en härlig ego-boost, säger Jan med ett leende.

Det är Jan ”Leonard” Lysén som skriver alla låtar, sedan producerar Jocke Nilsson, som också är gitarrist i det band Jan också är verksam i. På lördag, den 1 juni, har Leonard en akustiskt konsert i Vårfrukyrkan, där han ackompanjeras av Jocke.

– Jag har spelat ett par gånger i kyrkan och jag känner att låtarna passar riktigt bra i det forumet. Det är ju inga hårdrockslåtar jag kör. Det blir en häftig akustik och en härlig känsla, säger han.

Det strömmar ljuv musik ur Bringelands lada

Nyheter En lada i Västra Vällinge utanför Enköping har blivit ett ljus i en annars nattsvart konsertbransch. Sedan några månader tillbaka har Cultureaid strömmat livekonserter via sin facebook-sida med...torsdag 4/6 7:44

Blåljusnyheter: Kvinna biten av hund under stadspromenad

Nyheter När två kvinnor var på promenad i Enköping blev den yngre av dem biten i handen av en för dem okänd hund, vars ägare stod intill. Dessutom har onyktra kört bil – till och med lastbil! – och utemöbler...onsdag 3/6 9:53