Förändring. Lekplatsen i Libbyängen i Gribbylund kommer att få ett nytt utseende nu i höst. Foto: Mostphotos

Libbyängen förvandlas till stadspark

Nu i månaden drar bygget igång med att förbättra Libbyängen i Gribbylund, bland annat kommer lekplatsen att göras om.

  • Publicerad 11:58, 15 aug 2019

Libbyängen i Gribbylund, med sina stora gräsytor, ska göras om till en stadspark, få mer liv och bli en attraktiv plats för Täbyborna.

Projektet med att göra om parken skulle egentligen ha startat tidigare, men på grund av resursbrist fick det skjutas upp. Men nu startar bygget.

Från mitten av augusti till och med oktober i år kommer lekplatsen att rustas upp och få linbana, rutschkanor, gungor, sandlåda, hinderlek, klätterställning och lekhus.

Under hösten startar arbetet med en invånardialog, där Täbybor får komma till tals om hur parken ska utvecklas. Våren 2020 kommer också nya träd att planteras i parken.

Studenter i Täby först ut att sortera av matavfall

Nyheter "Felsortering är den största utmaningen" Studentbostäderna "Freja” vid Gärdesvägen i Täby blir först ut av Stockholms studentbostäder att börja med matavfallsinsamling.onsdag 29/1 17:26

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30
Stockholm Direkt