Förändring. Lekplatsen i Libbyängen i Gribbylund kommer att få ett nytt utseende nu i höst. Foto: Mostphotos

Libbyängen förvandlas till stadspark

Nu i månaden drar bygget igång med att förbättra Libbyängen i Gribbylund, bland annat kommer lekplatsen att göras om.

  • Publicerad 11:58, 15 aug 2019

Libbyängen i Gribbylund, med sina stora gräsytor, ska göras om till en stadspark, få mer liv och bli en attraktiv plats för Täbyborna.

Projektet med att göra om parken skulle egentligen ha startat tidigare, men på grund av resursbrist fick det skjutas upp. Men nu startar bygget.

Från mitten av augusti till och med oktober i år kommer lekplatsen att rustas upp och få linbana, rutschkanor, gungor, sandlåda, hinderlek, klätterställning och lekhus.

Under hösten startar arbetet med en invånardialog, där Täbybor får komma till tals om hur parken ska utvecklas. Våren 2020 kommer också nya träd att planteras i parken.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt