Vad händer egentligen? Liberalerna vill ha svar om Årstaskogen. Foto: arkivbild Linda Gren

Liberalerna pressar majoriteten: Vad händer med Årstaskogen?

Liberalerna i Stockholm vill inte vänta längre på att göra Årstaskogen till reservat. Nu kräver de svar från miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP).

  • Publicerad 11:55, 5 sep 2016

Tidningen berättade tidigare i somras att arbetet med att göra Årstaskogen till naturreservat kan dröja ytterligare två år och att skälet är att staden inte kan bestämma var de ska dra reservatsgränsen.

Nu kräver Liberalerna i Stockholm svar från miljöborgarrådet Katarina Luhr (MP): Varför ska ett beslut om naturreservat i Årstaskogen behöva dröja till 2018 när beslutet har förberetts så länge? I en interpellation som ska upp i kommunfullmäktige frågar de vidare: Anser borgarrådet att det är acceptabelt att beslut som förberetts under många år fördröjs på detta sätt och att därmed exempelvis koloniträdgårdsföreningen Skanskvarn ska behöva leva i ovisshet under många år?

Har utretts länge

– Det finns ett beslut om att omvandla Årstaskogen till naturreservat så att Söderortsborna och stockholmarna kan njuta av området även framöver. Frågan om reservatsgränsen har utretts väldigt länge nu och jag kan tycka att det borde ha gått att nå fram till ett lösningsförslag för länge sedan. Att ta tillvara Årstaskogens gröna värden blir ännu mycket viktigare när vi bygger mer i området runtomkring, säger Peter Backlund, (L), som även sitter i stadsdelsnämnden i Enskede-Årsta-Vantör.
LÄS ÄVEN: Reservat i Årstaskogen dröjer – staden vet inte var gränsen ska gå

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Rivningen av pirathamnen kan försenas

Nyheter Soppan kring tjuvankrade båtarna på Söder fortsätter Till i sommar skulle den skandalomsusade olovliga båthamnen vid Årstaviken som gäckat staden vara borta, utlovades det. Men nu visar det sig att rivningen kan försenas.söndag 20/1 20:00