Peter Edholm (L). Foto: Solna stad

Liberalerna svarar om Eritreanska föreningen

Det är Peter Edholm (L) som har drivit frågan att Solna stad bara ska stödja föreningar som står upp för demokratiska principer och mänskliga rättigheter och tar avstånd från våldsbejakande extremism. Han kan i nuläget inte svara på hur Eritreanska föreningen kommer att bedömas efter regeländringen, oavsett vad de säger i reportaget.

  • Publicerad 06:00, 20 nov 2016

Det är för tidigt att säga något om det nu. Förvaltningen gör en översyn nu och tittar på var man ska dra gränsen; räcker det med att visa upp föreningsstadgarna eller ska man ställa mer långtgående krav? Innan de är klara och innan kommunfullmäktige har fattat beslut vet vi inte på vilken sida av gränsen någon av föreningarna i Solna hamnar, säger Peter Edholm (L).

Frågan om vilka aktörer Solna stad ska stödja ekonomiskt eller hyra ut lokaler till har blivit alltmer aktuell, enligt Peter Edholm. Såväl tjänstemän som anställda på kommunala bolag ska ha efterfrågat riktlinjer.

– Det handlar om allt stöd som kommunen ger. Allt från aktivitetsstöd och projektbidrag till vem man ska hyra ut lokaler till. Det finns fler föreningar i Solna än Eritreanska föreningen och reglerna ska gälla lika för alla.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

En takbar i världsklass

Nyheter The Winery Hotel i Frösunda har en av världens tio bästa nya takbarer, enligt den amerikanska affärstidningen Forbes. – Det här är väldigt roligt. I år har vi satsat extra på att få till rätt...måndag 25/6 14:51

Mobilpratet kan ge böter

Nyheter Från och med den första februari i år har det varit förbjudet att köra och samtidigt hålla på med sin mobiltelefon. Det fick en bilförare i Solna en påminnelse om när han i nyligen stoppades av...måndag 25/6 11:10

Inbrott i elektronikbutik i Bergshamra

Nyheter Varor för hunratusentals kronor kan ha stulits En elektronikbutik i Bergshamra utsattes någon gång under lördagskvällen för en grov stöld.söndag 24/6 10:52