Förfall. Huset som stått tomt i många år förekommer i en stor bedrägerihärva. Arkivbild. Foto: Uffe Lindeborg

Liberia ersätts efter huskapning i Djursholm

Paret som köpte Liberias ambassadvilla får nu ersättning. Även Liberias ambassad får ersättning från svenska staten.

  • Publicerad 12:00, 3 apr 2019

Liberias gamla diplomatvilla i Djursholm stod under 2017 i centrum för en omfattande härva som slutade med fängelsestraff för flera kända ekobrottslingar, som Danderyds Nyheter rapporterat om.

Bedragarna dömdes för att ha sålt villan till ett par för 9,2 miljoner kronor, utan staten Liberias vetskap, genom förfalskade handlingar.

Enligt stämningen fick Liberias ambassad vetskap om att villan, som stått tom i flera år, hade sålts via en artikel i Danderyds Nyheter.

Nu får både Liberia och paret som utnyttjats som brickor i bedragarnas spel statlig ersättning, enligt ett beslut fattat av Kammarkollegiet. Det rapporterar Nyhetsbyrån Siren.

LÄS ÄVEN: Fängelse för "La Reine-mannen" efter bedrägerihärva i Djursholm

LÄS ÄVEN: Ödehuset i Djursholm sålt efter 15 år: "Ren spekulation"

Liberias ambassad får 132 500 kronor i ersättning för ombudskostnader, medan paret som i god tro köpte fastigheten för nära nio miljoner kronor får 3,6 miljoner i kompensation. Paret har tidigare fått delersättning av kronofogden.

Bland de dömda i härvan fanns den så kallade "La Reine-mannen" och en man som 2015 dömdes till 3,5 års fängelse för att ha kapat de svenska finanstopparna Christer Gardells och Mats Arnhögs konton.

LÄS ÄVEN: Efter vår artikel: Köpet av ödehus i Djursholm misstänkt bedrägeri

LÄS ÄVEN: Fransman efterlyst efter bedrägerihärva med Djursholmsvilla

Hultsfred riktar stark kritik mot Täby

Nyheter ”Lurade samhällets mest utsatta" I ett brev till Täby kommun riktar Hultsfreds kommun hård kritik till kommunen. De menar att Täby lurat en flyktingfamilj att flytta från kommunen till just Hultsfred.torsdag 18/4 16:54

Nu är padelbanorna klara i Täby park

Nyheter BILDER: Så här ser det ut på platsen På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.torsdag 18/4 16:47