Spårväg city kan förlängas till Ropsten. Nu vill nya majoriteten i landstinget samarbeta med Lidingö kommun och Stockholms stad. Foto: Sacharias Källdén

Lidingö tänker inte betala för Spårväg City

Lidingö kommun ger tummen upp till ett samarbete med Stockholm för att bygga ut Spårväg City till Ropsten. Men man tänker inte betala mer.

  • Publicerad 13:23, 25 okt 2018

Som StockholmDirekt tidigare har berättat återaktualiserar den nya blågröna majoriteten i landstinget planerna på att förlänga Spårväg City till Ropsten. Och de ska försöka få Lidingö kommun att betala för en del av kakan.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu svarar Daniel Källenfors (M), kommunstyrelsens ordförande i Lidingö kommun, på inbjudan.

– Vi har noterat med glädje att den nya majoritetskonstellationen i Stockholm vill inleda arbetet med att bygga ihop Spårväg City med Ropsten. Lidingö Stad har nyligen fattat ett investeringsbeslut på en ny bro för 539 miljoner kronor för kollektivtrafik för att möjliggöra detta och upplåtit stort markutrymme för spårvagnshallar för hela sträckan. Det är bra att Stockholm nu tycks vara redo att ta sin del av ansvaret i denna viktiga kommunikationslänk för Lidingö och Stockholm, säger Daniel Källenfors (M).

Innebär det att ni tycker att ni har betalat er del?

– Ja, säger Daniel Källenfors (M).

Nya blågröna styret öppnar för Spårväg City till Ropsten

Landstinget ska under hösten genomföra en utredning för att se vilka finansieringsmöjligheter som finns. Dialogen mellan landstinget, Stockholms stad och Lidingö stad kommer ske under 2019.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.