Liftarna snart klara - backen kan öppna om två-tre veckor

De nya liftarna var tänkta att vara klara i december och Bålsta Alpin därmed redo att öppna för säsongen runt nyår som vanligt. Men på grund av en hel del strul med leverans av material till liften väntas öppningen vara klar till sportlovet - förhoppningsvis.

  • Publicerad 16:22, 12 feb 2018

– Nu är vi riktigt nära! Vi tror och hoppas att vi kommer att kunna öppna backen om två-tre veckor. Redan till sportlovet om vi har riktigt tur, säger Åsa Eriksson, projektledare för de nya liftarna i Teknikbacken Bålsta Alpina klubb​ i slutet av förra veckan

Först ska liftarna komma på plats därefter ska en myndighetsbesiktning göras och därefter ett slutbesked för bygglovet från kommunen.

– Vi och entreprenören jobbar för fullt med att få det klart, säger Åsa Eriksson.

Och sedan dess har det jobbats på ordentligt.

–Vi är klara på fredag (16 februari) sa Johan Björk, arbetsledare på Bålsta Elteknik onsdagen den 13 februari.

De beklagar båda den sena starten.

– Vi har över 200 barn i skidskola och för att de ska ha kunnat åka har vi åkt till Skattmansöbacken i Enköping, säger Johan Björk.

En-två månaders åkning

– Vi får ett vite från entreprenören för att betala ekonomiska förluster för föreningen, men det hjälper inte barnen som vill åka. Men den kommer att öppnas i år, definitivt, säger Åsa Eriksson.

Om backen öppnar nu finns det fortfarande minst en och en halv månad kvar av säsongen.

– De från klubben som har varit och sprutat konstsnö har gjort ett jättebra jobb, det finns bra med snö, säger hon.

Fler satsningar

När säsongen är över i april kommer etapp två av utbyggnad av Bålsta Alpin att påbörjas, om allt går som föreningen vill.

– Vi ska bygga ut klubbhuset och få en bättre kafeteria och vi ska bygga handikappanpassade toaletter, säger Åsa Eriksson.

För projekten har de fått bidrag från Allmänna arvsfonden och Idrottslyftet.

– Nu hoppas vi att kommunen håller sitt löfte om att stå för kostnaderna för VA-lösningar. Annars spelar det så att säga inte så stor roll att ha toaletter om det inte finns avlopp, säger hon.

Det var f.d kommundirektör Per Nordenstam tillsammans med kommunal- och oppositionsråd vid ett möte i backen som gav det muntliga löftet till klubben enligt Åsa Eriksson.

– Bålsta Alpin driver en framgångsrik verksamhet som lockar många. Kommunen ser positivt på den utveckling och satsning som görs. Självklart vill vi från kommunen vara med och stötta en sådan verksamhet, på samma sätt som vi stödjer andra föreningar som ger barn och ungdomar möjlighet till en aktiv fritid. Allt är inte klart, men vi jobbar tillsammans med klubben för att hitta en bra lösning inför nästa säsong, säger Johan Hagland, plan- och exploateringschef, Håbo kommun.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrottsvåg i Bålsta

Det svepte en liten inbrottsvåg genom Bålsta på söndagsmorgonen. Tre timmar, tre inbrott. Polisen undersöker möjligheten om brotten kan hänga ihop.måndag 21/5 11:30

Testa din första sving

Lördagen den 26 maj är det Golfens Dag. Bro-Bålsta Golfklubb hoppas på att många som aldrig testat förut ska komma förbi och göra det.fredag 18/5 12:00

Senaste numret

Bålstabladet