Totalrenovering. Liliés Café ska stå färdigt till invigningen den 8 juni. Foto: Privat

Lilié öppnar unikt kafé ute i Ladan

Just nu renoverar Lilié Biskopsdotter för fullt i Ladan på Öråkers gård i Kungsängen. Lördagen den 8 juni öppnar hon Liliés Café.

  • Publicerad 09:00, 31 maj 2019

– Allt kommer vara hembakat, närodlat och ekologiskt, säger Lilié.

Kaféet kommer att hålla öppet torsdagar-söndagar klockan 11.00-16.00. Lilié hoppas att ska bli en plats att hänga och mysa på, eftersom hon kommer att ha många soffor och även spel av olika slag.

– Det tidigare kaféet hade bara öppet på lördagar och söndagar, men jag vill bygga ett utflyktsmål dit alla föräldralediga, sjukskrivna och pensionärer eller andra lediga kan komma till och inte bara på helgerna. 

Ladan har även precis blivit beviljad ett bidrag för att kunna bygga en lekpark utanför ladan, så det kommer att byggas så snart alla saker har kommit. 

– Jag hoppas även att Öppna Förskolan ska komma ut till oss på Ladan när vi fått vår lekpark. Sedan så kommer jag även att öppna ett hem för hemlösa kaniner utanför Ladan och vi hoppas på att kunna ta hit grisar nu i sommar, säger Lilié.

Bakar med lokala råvaror

Redan nu finns ett lekrum för barn som är helt gratis att vara i. Där kan barnen leka, rita, pyssla och läsa böcker. 

– Mitt kafé är väldigt unikt eftersom jag kommer att använda så mycket råvaror som möjligt från gården. Jag har även egna höns som jag använder äggen ifrån, och som sagt – jag kommer baka allt själv. 

Lilié kommer även att ha en kaffemaskiner för att kunna göra espresso, latte och cappucino, vilket inte har funnits tidigare. 

I samband med invigningen den 8 juni kommer Lars Eriksson att ställa ut sin konst, Årets Upplands-Brokonstnär 2018. 

Liliés Café

Invigningen av Liliés Café äger rum lördagen den 8 juni.

Platsen är Ladan på Öråkers gård i Kungsängen. 

Kaféet kommer att hålla öppet torsdagar, fredagar, lördagar och söndagar, klockan 11.00-16.00.

Visa merVisa mindre

Stor stöld av fälgar

Tre ton aluminiumfälgar stals i helgen i Bålsta. Tjuvar klättrade in på Bålsta Bildemo och stal fälgar i massor.måndag 25/5 11:09

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt