Ny marknad. Dixie Thomas är med och fixar The Other side en helg i månaden i maj, juni, augusti och september. Foto: Privat

Liljeholmen får ny designmarknad

Efter succén i Hornstull – nu startas en ny designmarknad på andra sidan vattnet. Hållbarhet, återbruk och vintage är tre ledord för den förfinade loppisen längs Liljeholmsviken.

  • Publicerad 16:57, 5 feb 2020

Sista helgen i maj är Hornstulls marknad i full gång och den årliga Återvinningsfesten får gatorna i stadsdelen att svämma över av folk. Ett perfekt tillfälle att lansera en ny marknad och locka fyndsugna över bron till Liljeholmen. Det menar Dixie Thomas som ska ordna den nya utomhusmarknaden “The other side” tillsammans med Arait Davis and Marie Thuren.

– Marknaden ska vara något mer än den vanliga loppisen. Många gillar att handla second hand men vill inte rota runt i lådor. Hos oss ska det vara fint och curerat så att alla hittar det de söker, säger Dixie Thomas.

Från bron till Cementa

Förutom privatpersoner kommer designers, hantverkare, retro- och vintageförsäljare att ta plats på Liljeholmsstranden. Marknaden ska sträcka sig från brofästet längs med vattnet bort mot Cementa.

– Jag har bott i Liljeholmen och har en förkärlek till det här området och det industriella. Här finns ju Färgfabriken och Boulebar men jag tycker att den här väldigt vackra platsen förtjänar mer liv och rörelse, säger Dixie Thomas.

Att marknaden kommer att fokusera på återbruk och hållbarhet har flera orsaker, enligt Dixie Thomas. Hon har fått en skräp-letar-gen från sin pappa och tycker själv om att ta tillvara gamla prylar och kläder. Samtidigt tycker hon sig se att det begagnades status har höjts.

– Allt fler vill ha en historia bakom sina saker eller lära känna personen som gjort föremålet. Det är roligt att köpa ett bord som varit med i en Dramaten-föreställning, säger hon.