Shululu. Hüüdfadern Lilla al-Fadji, känd från bland annat P3, tv, Instagram och Youtube är kvällens host. Foto: Mikael Andersson/Sveriges radio, arkivbild

Lilla al-Fadji leder komedikväll i Skäris

Det blir flera tunga namn som kliver på Stadsteaterns scen i Skärholmen i helgen. Under ledning av hüüdfadern himself, Lilla al-Fadji, ska komikerna Melody Farshin, Thanos Fotas och Daniel Sanchez få hela 127 att skratta.

  • Publicerad 15:31, 31 maj 2019

En skrattfest. Det utlovar arrangörerna bakom stand up-kvällen "127 skrattar", som brakar loss på Kulturhuset stadsteaterns scen på lördag.

– Med tanke på allt dåligt som hänt i våra områden den senaste tiden känns det extra viktigt med en kväll där vi bara får skratta och vara glada, säger Atakan Kara, projektledare på Mitt127 som arrangerar kvällen.

Det blir andra gången föreningen arrangerar en stand up-kväll i Skärholmen. Förra gången var i anslutning till valet och hade tema demokrati. Den här gången är det bara skämt som står på agendan.

Ska relatera till området

Inbjudna är komikerna Melody Farshin, Thanos Fotas och Daniel Sanchez, som alla kommer köra runt 20 minuter var.

– Det viktigaste för oss har varit att bjuda in komiker som publiken kan relatera till. Och som kan relatera till Skärholmen. Johan Glans hade säkert kunnat locka många, men jag tror inte han hade kunnat connecta lika bra med publiken här, säger Atakan Kara.

Och kvällens host är lite av en drömbokning för arrangörerna: Lilla al-Fadji, känd från tv, radio, internet och allt däremellan. Endast 15 år gammal, uppvuxen i Hälliwood, tänkare, hüüdfader, möneymaker, träningsguru, bästis med 50 cent. Enligt honom själv alltså.

– Det finns ingen bättre än Lilla al-Fadji att hålla i ett sånt här event. Vi hade kunnat ha en vanlig konferencier, men med Lilla a-Fadji blir det verkligen lite extra, säger Atakan Kara.

Hela stand up-kvällen är gratis och drar igång klockan 17.00.