REPETITION. Lilla Parken planerar att sätta upp musikalen "Dogs" med start vid höstlovet och fram till skolstarten ska många sånger repeteras. Foto: Johan Asplund

Lilla Parken repeterar ny musikal

Lilla Parken har inlett repetitionerna inför en ny musikal på kulturscenen Bristol, men består coronarestriktionerna blir det ingen premiär till höstlovet.

  • Publicerad 11:05, 4 aug 2020

Sista veckan i juli inleddes repetitionerna av en ny musikal som Lilla Parken ska framföra på Bristol. Musikalen "Dogs" är skriven av Leif Granqvist och han har fått okej att med nyskrivna texter framföra låtar av bland andra Magnus Uggla, Lars Winnerbäck och Carola.

– Det blir en spännande blandning av musik. Yngsta låten (från 2013, reds anm) är "Bed on fire", av Ralf Gyllenhammar, säger Johan Asplund, konstnärlig ledare på Lilla Parken.

Tolv barn/ungdomar och fyra vuxna ska medverka i musikalen. Livemusiken spelas av gymnasieelever.

Premiären kan senareläggas

Det finns dock ett bekymmer.

– Ja, coronapandemin ställer till det. Det är inte meningsfullt att spela inför en nästan helt tom läktare. Vi ska repetera ganska mycket fram till skolstarten, därefter blir det färre möjligheter att träffas.

– Vad vi beslutat är att till i mitten av september avvakta om Folkhälsomyndigheten lättar på restriktionerna för folksamlingar. Består restriktionerna så blir det ingen premiär till höstlovet, vecka 44, utan då skjuter vi upp musikalen till vecka 10 nästa år, säger Johan Asplund.

Önskar ekonomiskt stöd

Frånsett att Kulturama kunde genomföra viss operautbildning under maj månad har Bristol varit bommat sedan i mars. Lilla Parken hann som exempel bara spela tolv av 20 planerade föreställningar av Pannkakstårtan.

– Då var de utan publik på de sista, folk vågade inte komma. Många har köpt biljetter till Pannkakstårtan utan att kunna gå, vi har lovat att fortsätta föreställningen när restriktionerna gör det möjligt för vi klarar inte att betala tillbaka pengarna.

– Allt har legat nere på Bristol, vi har inte heller kunnat spela för skolor. Vi har fått ekonomiskt stöd för två månader, men nu kommer hösten. Jag hoppas att vi kan få mer ekonomiskt stöd, annars går vi under, säger Johan Asplund.