Lillkyrkaskolan fick bloggpris

Över 1 700 bidrag kom in till Skolbloggtävlingen webbstjärnan. Lillkyrkaskolan kom på topp 15 och fick pris för sin skolblogg viimellanstadiet.se. – Roligt, säger Shona Karlsson Cooper, som är elev på skolan.

  • Publicerad 13:10, 19 maj 2017

Jag tycker verkligen att eleverna har utvecklats

Sara Eriksson, som är lärare i bild på skolan och lärare för årskurs fyra, har bloggat i över 6 år med sina elever i sin undervisning.

För två år sen bestämde hon sig för att börja marknadsföra bloggen utåt för att nå ut till många och visa hela världen vad de gör.

Olika klasser har deltagit i bloggen men årskurs fyra har arbetat mer fördjupat med bloggen, eftersom den är kopplad till deras undervisning.

Sara Eriksson började med att förklara för sina unga elever vad en blogg är, vad den är till för och vad syftet är med den.

Deras blogg grundas på moral och etik, eleverna vet vad man får och inte får lägga upp på internet och hur man ska bete sig på webben. 

Bloggar om vardagen

Eleverna visar sin vardag i skolan, redovisar läxor på bloggen och de spelar in sina bokrecensioner som de lägger upp och producerar på youtube.

Tanken med bloggen är att visa för eleverna och följare deras utveckling, de vill kunna nå ut till andra.

Att ha en skolblogg gör det även enklare för föräldrarna att följa vad deras barn gör under skoltiden och se deras utveckling dag för dag.

– Jag tycker verkligen att eleverna har utvecklats, man ser att de vill och de tar eget initiativ, säger Sara Eriksson.

För att vara med i webbstjärnan, som också är namnet på bloggverktyget från Skolverket, finns krav och förväntningar som skolorna måste följa.

Har varit med förut

Skolornas bloggar ser väldigt olika ut och det är också en stor skillnad på lärarnas sätt att undervisa. 

Det är inte första gången som Lillkyrkaskolan deltar i bloggtävlingen.

Den första gången de deltog kom de bland de 100 bästa. Sett till barnens initiativ och arbetet som lades ner på bloggen var insatsen större den här gången.

I år hamnade skolan bland de 15 bästa av de 1 700 tävlande. Eftersom de hade bloggat och deltagit året innan så hade tävlingsarrangörerna en möjlighet att se deras utveckling för deras insats.

Eleverna fick ta emot Veteranpriset och en check på 10 000 kr.

– Att vi var bland de 15 bästa, det var roligt, säger Shona Karlsson Cooper som är elev på Lillkyrkaskolan.

Ska fira framgången

Planen är att detta ska firas, men lärarna funderar fortfarande på hur och för tillfället finns det inget som kan avslöjas.

Lärarens personliga åsikt om hur de kan spendera vinsten är att lägga ner pengarna på något som kan hjälpa barnen att utveckla sin blogg i undervisningen.

Priset delades ut i Hammarbykaj. I skolan drogs lott och det var fem av tjugo elever som fick möjligheten att följa med till storstaden.

Lillkyrkaskolan har …

146 elever.

ett motto som lyder: ”Vi lär där vi är – i ett sammanhang – för högre måluppfyllelse”. 

Bloggen ”Viimellanstadiet” består av 61 nyfikna och glada elever deras lärare som bloggar om sin vardag.

Ett långsiktigt mål med ”viimellanstadiet”-bloggen är att det ska bli ett verktyg för oss att uppnå en högre måluppfyllelse. 

Webbstjärnan är en satsning driven av Skolverket som IIS (Internetstiftelsen i Sverige) står bakom.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kraftig brand i lägenhet i Enögla

Nyheter En lägenhet totalförstördes vid en brand under tisdagskvällen. – Det var en mycket kraftig brand som vi ändå kunde släcka snabbt, säger räddningsledaren Hans Granholm.tisdag 19/6 20:42