Lyxtofflor. Tänk dig de här tillsammans med en baddräkt och solhatt.

Limiterad lyxtoffel såld på Vasagatan

Nästan 3000 kronor. Det får man betala om man vill bli ägare till en klassisk skobutiks "egna Rolls-Royce". Ett par... tofflor.

  • Publicerad 17:29, 23 maj 2018

Birkenstock-skon "Arizona Diamond" finns bara i sex exemplar i butiken på Vasagatan. Eller fanns, två par är sålda och fyra återstår. Den är tre gånger så dyr som deras "vanliga" tofflor men så är den också prydd med 22 swarowskikristaller.

– För några år sedan sålde vi Heidi Klums specialdesignade skor som hade mycket broderier och pärlor. Vi har också sålt skor i Tico Torres, trummisen i Bon Jovis, design. De kostade också runt 3000 kronor och sålde bra. Vi har bara gått och väntat på att det skulle komma någon ny specialdesign, säger Cecilia Lindgren, butiksägare sedan elva år.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

I en annons kallar hon skon för Birkenstocks "egna Rolls-Royce".

– De är ju lite speciella, ingen sko som finns på allas fötter direkt.

Men är den inte väldigt dyr?

– Jo det är den, absolut. Det är ganska fantastiskt att vi har sålt dem. För många är det nog en smärtgräns med 3000 kronor för ett par fotriktiga tofflor, säger Cecilia Lindgren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Flera döda kaniner hittade på Östermalm

Nyheter Mystisk gnagardöd De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.torsdag 20/9 20:00

Beskedet: Valand stänger för gott

Nyheter "En längre tid av olönsamhet" Kafé Valand har funnits på Surbrunnsgatan sedan 1954. Men nu ser det ut att vara över.torsdag 20/9 18:43