Potential. Vallentuna golfklubb vill bygga en inomhushall för golfträning intill golfbanan i Lindholmen. Foto: Vallentuna golfklubb

Lindholmen kan få ny träningshall för golf

Vallentuna golfklubb har ansökt om att få bygga en träningshall på 7200 kvadratmeter för golf och padel. Platsen man vill bygga den på är Veda i Lindholmen.

  • Publicerad 16:38, 6 aug 2019

Neil Fossett, ägare av golfklubben i Vallentuna, vill ge golfande Vallentunabor en plats att spela golf året om och även möta det växande intresset för sporten padeltennis.

– Jag har varit golfproffs hela mitt liv och märker att man på vintern är begränsad om man vill fortsätta att träna. En hall ger möjlighet att spela golf året runt och kan locka fler till Vallentuna. Långsiktigt är det jättebra för hela kommunen, säger Neil Fossett.

Den första mars lämnade klubben in en ansökan om ett förhandsbesked för att få bygga en träningshall på cirka 7200 kvadratmeter intill golfbanan i Veda i Lindholmen. Ett förhandsbesked är inte det samma som ett bygglov, utan något man kan ansöka om för att ta reda på om det är möjligt att bygga på platsen.

Äventyrsgolf och padelbanor

Tanken är att det ska bli en 4000 kvadratmeter stor inomhushall för golfträning, två padelbanor, konferensrum, mässhall och kafé. Utomhus vill man göra plats för en restaurang och bygga ett område med äventyrsgolf, anpassad för funktionsnedsatta.

Skiss. En första visionsskiss på den tänkta byggnaden intill golfbanan i Lindholmen. Foto: 2BK Arkitekter

– Då kan man locka dit ungdomar och även ge de som har ett handikapp möjlighet att prova på golf, säger Neil Fossett och fortsätter:

– Man skulle även kunna öppna upp hallen för alla skolbarn så de får komma hit och testa både padel och golf.

Neil Fossett berättar vidare att klubben i framtiden skulle vilja att man bygger ett golfgymnasium i Vallentuna, vars elever skulle kunna använda hallen för träning. Klubben vill också kunna hjälpa eventuella elever att söka stipendium till USA.

Förhandsbeskedet får ja

Den 18 juni beslutade bygg- och miljötillsynsnämnden om förhandsbeskedet. De anser att golfklubbens planer inte strider mot områdesbestämmelserna, och skriver att "den sökta åtgärden kan tillåtas på den avsedda platsen".

Nästa steg är att söka bygglov och startbesked, då kommunen tittar närmare på utformning och placering av byggnaden.

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00
Stockholm Direkt