Linnea Tannergren spelar Liesl von Trapp som är förälskad i Rolf, spelad av Gustav Gälsing. Foto: Hanna Lundström Brimark

Linnéa "sökte på kul" – landade musikalroll

Linnéa Tannergren från Hässelby strand har älskat att sjunga sedan hon började i kör som femåring. I helgen har hon premiär på Intiman som äldsta dottern von Trapp i musikalen Sound of music.

  • Publicerad 17:08, 7 feb 2018

Jag skickade in min video sista dagen, mest på kul!

Linnéa Tannergren, 17, drömmer om att bli artist. Foto: Privat

– Det känns bra inför premiären, jag är lite nervös men det ska man vara, säger Linnéa Tannergren, 17 år, om att hon snart ska sjunga, dansa och skådespela inför runt 600 personer.

Sound of music är den första stora uppsättningen hon är med i men hon har redan erfarenhet av musikal efter att ha gått i musikalklass hela högstadiet på Hässelbygårdsskolan.

Sökte på kul

I Sound of music gör hon rollen som Liesl, äldsta dottern i syskonskaran von Trapp. Hon fick den efter att ha skickat in en audition-video, som en chansning, med en av de kända låtarna från musikalen, Edelweiss.

– Jag går på Rytmus (musikgymnasium, reds anm) och det var en av mina lärare som tipsade mig om rollen och tyckte att jag skulle söka. Jag skickade in min video sista dagen, mest på kul! Jag är så glad och tacksam att jag fick rollen, det känns jättespännande, säger Linnéa Tannergren.

I skolan läser hon vokalmusikerlinjen och det är just sången som Linnéa Tannergren vill bygga vidare på i framtiden. Hon började i S:t Tomas kyrkokör i Vällingby redan som femåring men nu för tiden är det främst poplåtar som gäller.

– Jag skriver mycket eget material, en del svensk pop. Drömmen är att jobba som artist, säger hon.

Sound of music har premiär fredag 9 februari och spelas hela våren på Intiman vid Odenplan.

Det är en familjeföreställning och riktar sig till alla från 5 år och uppåt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Försökte stjäla grävmaskin på Södermalm

Nyheter Greps på bar gärning En man greps i natt på bar gärning när han försökte stjäla en grävmaskin på en byggarbetsplats på Södermalm. Mannen misstänks nu för försök till stöld.måndag 28/5 8:13

Vi är Västerort