Ny lokal. Nu har Lions i Danderyd hittat ny lokal, berättar Göran Brännström. Foto: Privat

Lions loppis har fått ny lokal

Efter mycket letande har Lions hittat en ny lokal för sin loppis. Den kan öppna i slutet av januari.

  • Publicerad 15:59, 9 jan 2020

Lions i Danderyd har varit i kontakt med både kommunen och fastighetsägare för att få tag på en lokal med billig hyra.

– Nu har vi fått ett rivningskontrakt i det rosa huset vid Dalstigen 1. Det känns jättebra, och skönt att slippa flytta ner sakerna i ett förråd igen, säger Göran Brännström, sekreterare i Lions i Danderyd.

Under de omkring tio år som loppisen funnits har man flyttat ett antal gånger. Anledningen är att Lions inte kan betala marknadshyror, utan fått ta de lokaler som finns.

– Det är en kostnadsfråga. Om vi ska betala kommersiell hyra blir det ingenting kvar till vår hjälpverksamhet, säger Göran Brännström.

Han hoppas att kunderna ska fortsätta hitta till loppisen. I den lokal som var öppen före jul hade man öppet lördagar och två vardagar i veckan.

– Det var bra med öppet på vardagar, de som jobbar på kontoren gick förbi på lunchen och handlade lite, säger Göran Brännström.

När loppisen öppnar i det rosa huset är tanken att ha öppet en vardag i veckan, plus lördag.

– Det är inte mer än 400 meter från det gamla stället så vi hoppas kunna fånga upp de som jobbar i närheten.

Biblioteket i Täby hbtq-satsar för att locka unga

Nyheter "Vill se hur vi kan skapa en mer meningsfull fritid" Att få unga att gå till biblioteket har varit svårt. Men med en ny satsning vill biblioteket i kommunen satsa på att hitta de unga.måndag 24/2 16:39

Victor, 11, skar sig på trasigt golv i Mörbybadet

Nyheter Fick sy sex stygn – skadan var känd sedan november 11-åriga Victor Lagerlöf var med på en simtävling i Mörbybadet. Då gav golvet plötsligt vika och han skar sig svårt i foten. Sex stygn senare undrar hans mamma varför kommunen inte gjort något åt...måndag 24/2 16:19
Stockholm Direkt