Skördefest, höstmarknad och ponnyridning. Gott om höstfeeling i helgen! Foto: Mostphotos

LISTA: Det händer i helgen i Västerort och Järfälla

Höstmarknader, gulliga djur och skördefest. Ladda för ordentligt höstmys med vår guide till helgen i Västerort och Järfälla.

  • Publicerad 17:22, 1 sep 2017

Gå på höstmarknad i Viksjö

Det utlovas knallar, ansiktsmålning, ponnyridning och hoppborg när Viksjö centrum ordnar höstmarknad på lördag.

Var? Viksjö centrum

När? Lördag den 2 september kl 10-15

Fynda loss på Solvalla

Solvalla bakluckeloppis är i full gång som vanligt. Det kostar en slant för de som vill ha en plats att kränga sina prylar på, men helt gratis entré för besökare.

Var? Solvalla (parkeringen bakom Solvalla)

När? Lördag och söndag 2-3 september kl 11-15

Premiär för tjejgrupp i Blackeberg

Initiativet Kavehs fritid drar nu igång sin tjejgrupp med start på Blackebergs bibliotek. Under första träffen träffas man och pysslar, kollar på film och umgås. Tjejgruppen vänder sig till dig som identifierar dig som tjej och är mellan 13-19 år.

Var? Blackebergs bibliotek

När? Lördag 2 september kl 16

Kul för stora och små på bibblorna i Järfälla

Boksamtal i Herresta (föranmälan sker på linnea.forslund@jarfalla.se), novelläsning i Viksjö, minibio för barnen med filmen "Spöket Laban" i Kallhäll och skaparlördag för barnen i både Kallhäll och Viksjö. Helgen på biblioteken bjuder på massa skoj!

Var? Viksjö bibliotek, Kallhälls bibliotek och Herresta bibliotek

När? Lördag den 2 september (bokcirkel i Herresta kl 14, novelläsning i Kallhäll kl 14, minibio i Kallhäll kl 11.15, skaparlördag i Viksjö och Kallhäll kl 11-15)

Träffa djuren och fika i Norra Ängby

Ta en tur till 4H-gården Björklunds hage i Norra Ängby och hälsa på djuren. Här finns bland annat får, höns och kaniner. Passa på att ta en fika på gårdens café.

Var? Björklunds hage, Norra Ängby

När? Lördag och söndag 2-3 september kl 11-15

Testa ny träningsform i Kallhäll

Dags att komma igång på allvar med höstens träning? På lördag invigs nya gymmet Brickhouse training i Bolinder strand med kalas. Läs mer här.

Var? Gjutmästare Rosbergs väg 9, Bolinder strand

När? Lördag den 2 september kl 12

Fira parklekarnas 80-årsdag i Hässelby-Vällingby

När parklekarna fyller 80 år firas det med roliga aktiviteter på Ådalens och Hässelängens parklekar. Det blir ansiktsmålning, öppen scen och ponnyridning, bland annat. (För exakta tider för varje aktivitet, klicka här)

Var? Hässelängen (Hässelby gård) och Ådalen (Vällingby)

När? Lördag 2 september kl 10-16

Konstvernissage i Jakobsberg

Den jurybedömda Järfällasalongen är tillbaka där lokala konstnärer ställer ut. På lördag är det vernissage och själva utställningen pågår fram till den 8 oktober.

Var? Konsthallen i Jakobsbergs bibliotek

När? Lördag den 2 september kl 12-15

Skördefest i Riddersvik

Säsongsavslutningen för helgcaféet på Riddersviks gård firas med skördefest. Grönsaker och svamp kommer finnas till försäljning. Det blir hoppborg och fiskdamm för barnen. Caféet är öppet och säljer mat och dryck.

Var? Riddersviks gård, Hässelby

När? Söndag 3 september kl 11-18

Dans och höstmarknad på Skälby gård

Det blir ordentlig höstmarknad på Skälby gård i helgen, med 500 meter marknadsstånd, musikunderhållning både inne på gården och på dansbanan (där det också bjuds upp till dans). Gamla arbetarbostaden Grytan är också öppen för besökare.

Var? Skälby gård, ​Skälby gårds väg 20

När? Söndag den 3 september kl 10-16

Se Strindbergpjäs vid Görvälns slott

Fram till den 17 september sätter föreningen Teodok upp August Strindbergs "Dödsdansen" i Raststugan vid Görvälns slott. Pjäsen visas både lördag och söndag och biljetter kan köpas kontant eller med swish på plats. Läs mer om pjäsen här.

Var? Raststugan, Görvälns slott

När? Lördag den 2 september och söndag den 3 september kl 16

Höstens första ponnyridning i Kallhäll

Kaféet och ponnyridningen är tillbaka på Kallhälls 4H-gård! På söndag är det premiär igen för alla hästtokiga barn.

Var? Termovägen 2, Kallhäll

När? Söndag den 3 september kl 12.15-13.30. Gårdens kafé har öppet 12-13.30.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42