Äntligen helg! Foto: Michael Folmer

LISTA Här är 11 sköna tips för helgen

Loppis, karneval och bilfri innerstad. Här är några roliga saker att göra i Stockholm i helgen.

  • Publicerad 08:23, 16 sep 2017

Skördemarknad på Torpet

Koloniföreningen Orhem Trekanten bjuder in till årets skördemarknad på Torpet i Orhem. Bland annat blir det försäljning av årets nyproducerade saft, sylt och inläggningar, färska grönsaker och blommor. Dessutom dyker dragspelaren Oldsen Scott upp.

Lördag klockan 12-16, Orhem.

Bilfri dag i City

Söndagen den 17 september arrangerar Stockholms stad "I stan utan min bil", då det är tillfälligt förbud för privatbilism i hela citykärnan. En rad aktiviteter fyller gatorna. Bland annat parkour, BMX-uppvisning, matförsäljning och panelsamtal.

Söndag 17 september klockan 11-17 i City. Aktiviteterna pågår på Strömgatan och Mäster Samuelgatan.

Cykelkarneval

En parad på två hjul och med trampor som går genom City under den bilfria dagen. Själva cyklingen startar klockan 14. Naturskyddsföreningens cykelgrupp ordnar. Öppet för alla med cykel.

Söndag klockan 10-18, Norrbro i City.

Gather Festival

Gather är en innovations- och inspirationsfestival som för första gången äger rum i Stockholm. klubbkvällar, konserter och paneldiskussioner med demokratiexperter och stadsplaneringsvetare blandas i det fullspäckade schemat. Vissa programpunkter är helt gratis, läs mer om det här.

Lördag 16 september på flera platser i stan.

Pamela Andersson till Comic Con

Comic Con är Nordens största mässa för populärkultur och äger rum på Kistamässan i helgen. Av någon anledning är Pamela Anderson och Iain Glen (spelar "Jorah Mormont" i Game of Thrones) inbjudna som special guest. De deltar i frågepaneler, skriver autografer och låter sig fotas med fans (mot betalning) på söndag 17 september.

Lördag 16 september och söndag 17 september på Kistamässan

Konstutställning i Hässelby villastad

Anna Blades ställer ut tavlor med motiv från sommarens minnesfragment i akryl och akvarell. Arrangör: Hässelby konstförening.

När? Vernissage Lördag 16 september kl 12-15. Utställningen pågår till och med 29 september.

Var? Hässelby villastads bibliotek.

Vernissage i Vällingby

Utställning med konstnärerna Karin Gissberg, Lars Nydahl och Orsi Mild.

När? Vernissage lördag 16 september kl 13-17. Utställningen pågår till och med 29 september.

Var? Trappan Annexet i Vällingby centrum. (Albert Aronsons torg 5)

Loppisfest i Bromsten

Till helgen kryllar det av loppisar av alla de slag i Bromsten. På programmet finns allt från gatuloppis till cykelvägsloppis – och garageloppis.

När? Söndag 17 september, kl 11-16.

Var? Carl Barks väg, Cervins väg, Fältvägen, Sandkullsvägen med flera gator, i Bromsten.

Bakluckeloppis i Vällingby

Klassisk bakluckeloppis där säljarna står vid sina bilar och säljer i Åregaraget. (Alla säljplatser är bokade.)

När? Söndagen 17 september kl 11-15.

Var? Åregaraget, Vällingby centrum.

Föreläsning om Per Anders Fogelström

Det är 100 år sedan Per Anders Fogelström föddes. Han är författare till den klassiska "Stadserien" som inleddes med Mina drömmars stad. Litteraturvetaren Ulla Britt Friberg berättar om hans liv och författarskap. Caféet håller öppet kl 12-16 i samband med föreläsningen.

När? Söndag 17 september kl 14.

Var? Logen på Riddersviks gård, Hässelby.

850 meter loppis i Hässelby – med foodtruck

De boende på Måbärsstigen i Hässelby villastad upp en 850 meter lång loppis. En foodtruck med pizza kommer finnas på plats. Sök efter Loppis på Måbärsstigen i Hässelby för att hitta eventet på Facebook.

När? Söndag 17 spetember kl 12-16.

Var? Måbärsstigen, Hässelby.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58